Dobrodošli na podstranicu BHFemale Brigade

Iako je od samog početka BHF-a postojala ideja da se skupina proširi i na žensku populaciju, nekako je uvijek nedostajalo nešto. Ljudima u vrhu BHF-a nije trebalo dugo da shvate da je to nešto, zapravo more muškaraca koje je odbijalo djevojke i da su se bojale doći na tekmu, ostaviti post na forumu ili ostvariti neki drugi kontakt sa Fanaticosima. Na žalost, to je slučaj i sada, ali znatno manje. Sada imamo svoj podforum, imamo svoje ime, i što je najbitnije od svega, imamo jedna drugu.

Što se organizacije razlièitih akcija tiče, uvijek smo bile desna ruka našim momcima, a ponekad i glavni organizatori. Dok jedna djevojka ima cijeli BHF shop na sebi, druga je organizovala akciju prikupljanja novca za naše šampione u sjedećoj odbojci. Dok je jedna na porodiljskom odmoru (da, da, imamo i BHF beba!) druga smišlja dizajn za nove majice. Dok se jedna brine o forumu, druga se zadala u organizaciju prijevoza gostujućih navijača na tekmi. I tako se, sve od 2001. godine, naš rad ogleda u mnogo različitih situacija, nije da se hvalimo…

Danas nas ima oko 50-tak u cijelom svijetu, a glavni cilj nam je ovu ekipu proširiti na što veći dio ženske populacije. Krenuvši od Australije preko Evrope, Skandinavije, pa do Amerike, svugdje nas ima, ali bismo voljele kada bi nas bilo još toliko… Raširenih ruku doèčkujemo svaku novu djevojku koja se pojavi kako na forumu tako i na tekmi, koje jedva čekamo samo da bismo se ponovo sreli. Da puno ne pričamo, BHF je jedna velika porodica, koja nikome nije rekla ne, osim onome ko to nije i tražio. Zato nemoj stajati po strani većc nam se i ti pridruži!

 

Dobrodošle!

 

P.S. za sve informacije o učlanjenju, obratite se predstavniku regije iz koje dolazite.