"Neću eksperimentisati protiv Armenije i BiH"

ImageSelektor reprezentacije Španije Vicente del Bosque izjavio je da, uprkos zagarantovanom prvom mjestu u grupi, neæe eksperimentisati pri sastavljanju tima za naredne utakmice protiv Armenije i Bosne i Hercegovine.

Prvi èovjek na klupi evropskih šampiona negirao je pretpostavke da æe u preostalim susretima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. koje se igraju ovog mjeseca iskoristiti priliku da proba druge varijante u timu.

Kako saznaje Sky Sports, Del Bosque je odbio dovoðenje novih igraèa u prvi tim, insistirajuæi da æe u Ju¾nu Afriku povesti samo vrhunske nogometaše. Takoðer, ¾eli da Španija bude fer prema ostatku grupe, s obzirom da se još uvijek ne mo¾e sa sigurnošæu reæi ko æe osvojiti drugo mjesto koje vodi u bara¾.

"Mi smo se veæ kvalifikovali za Svjetsko prvenstvo i imamo još samo pet utakmica do tog takmièenja – dvije sad, dvije u novembru i jednu u martu", izjavio je legendarni trener. "Iz njih moramo maksimalno profitirati. Ovo je grupa koja æe predstavljati našu zemlju. To ne znaèi da je ona zatvorena, ali ne mo¾emo stalno praviti promjene."

"Pozvao sam 24 igraèa jer imamo dva okršaja, klupska takmièenja su u toku, a i zbog fer takmièenja, jer se Bosna i Turska pokušavaju kvalifikovati", rekao je Del Bosque.

Tri igraèa koja su se vratila u ekipu su Barcelonin playmaker Andres Iniesta, Realov braniè Sergio Ramos i Andoni Iraola iz Athletic Bilbaoa, koji je pozvan u reprezentaciju prvi put nakon 12 mjeseci.

Španija 10. oktobra igra s Armenijom, a èetiri dana kasnije dolazi na Bilino polje, gdje ovaj veliki tim doèekuju Æirini "zmajevi".

Spisak igraèa Španije:

Casillas (Real Madrid), Reina (Liverpool), Diego Lopez (Villarreal); Albiol (Real Madrid), Capdevila (Villarreal), Iraola (Athletic Bilbao), Marchena (Valencia), Monreal (Osasuna), Pique (Barcelona), Puyol (Barcelona), Ramos (Real Madrid), Alonso (Real Madrid), Busquets (Barcelona), Cazorla (Villarreal), Fabregas (Arsenal), Xavi (Barcelona), Iniesta (Barcelona), Riera (Liverpool), Senna (Villarreal), Guiza (Fenerbahce), Mata (Valencia), Silva (Valencia), Torres (Liverpool), Villa (Valencia).

sarajevo-x.com