BiH ostala bez organizacije SP za juniore

Image

Èelni ljudi Svjetske rukometne federacije (IHF) na Kongresu odr¾anom u Egiptu, organizaciju XVIII Svjetskog juniorskog prvenstva 2011. godine dodijelili su jedinom protivkandidatu Bosne i Hercegovine, Grèkoj.

Iako su iz Svjetske rukometne federacije (IHF) kandidaturi naše dr¾ave davane velike šanse, pa èak i pristizale informacije da æemo najvjerovatnije mi imati èast da ugostimo najbolje svjetske juniorske reprezentacije, danas nam iz Egipta sti¾u razoèaravajuæe vijesti.

Grèka koja je ponudila samo jedan grad za organizaciju Svjetskog prvenstva dobila je povjerenje èelnika IHF-a, što je još jedan dokaz da smo još uvijek u oèima moænika koji odluèuju o ovim stvarima samo “mala” Bosna i Hercegovina.

Na ovaj naèin propala je velika prilika da Bosna i Hercegovina bude domaæin jednog velikog svjetskog takmièenja, ali još bolnije po našu dr¾avu i rukomet u cjelini je to što smo eventualnim domaæinstvom imali priliku u veæem dijelu naše dr¾ave izgraditi nove dvorane ili renovirati veæ postojeæe.

sportsport.ba