Demirović: Zalaganjem do trijumfa

ImageRukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas æe na Siciliji protiv Italije odigrati meè treæeg kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Austriji 2010. godine.

U prve dvije kvalifikacione utakmice naš je tim ubilje¾io poraz od Rusije i trijumf nad Farskim Otocima u Sarajevo.

Današnjom pobjedom bismo najavili da smo sposobni nastaviti borbu za prva dva mjesta u grupi, dok bismo porazom ili eventualnim remijem protiv ne tako moæne selekcije Italije, ustvari, veæ sada ispali iz utrke.

Mislim da smo se mnogo bolje pripremili nego prije mjesec, kada smo igrali s Rusijom i Farskim Otocima, i zato vjerujem da mo¾emo do pobjede. Za dva smo dana imali tri izrazito jaka treninga, a igraèi su bili maksimalno ozbiljni. Svi oni ¾ele u Italiji popraviti loš dojam iz prethodnih utakmica te na najbolji naèin najaviti subotnji susret 4. kola protiv Švicarske, koja je, prema rejtingu, mnogo opasnija – kazao je za Dnevni avaz naš selektor Halid Demiroviæ.

On je imao priliku veæ ranije gledati prethodne partije Italijana, a igraèi su isto uèinili i sinoæ.

Italija igra odbranu 6-0, gdje na sredini ima jednog visokog igraèa koji igra malo oštrije. Preziva se Opaliæ i mijenjaju ga u napadu, gdje odskaèu dva beka, lijevi i desni. Lijevi je bek Tokiæ, visok je, mršav i potrebno mu je malo više prostora za šut, zbog èega voli ulaziti u sredinu. Obojica su igraèa s naših prostora.

Desno je Skatar, koji igra u njemaèkom drugoligašu Libeku i isto je tako opasan. Takoðer, domaæa reprezentacija pokušava igrati brzo, nastoji kontrama što èešæe doæi u priliku za lagane golove, ali pri tome, pak veoma mnogo riskira i èesto pravi greške. Ono što je potrebno što se tièe nas jeste da svi igraèi daju maksimum i da pristup bude pravi. U tom sluèaju, naš igraèki kvalitet bio bi dovoljan da trijumfujemo – dodao je Demiroviæ.

 sportin.ba