Tulić – selektor po mjeri menadžera?!

Image

Kao što je èitavoj BH javnosti poznato selektor U21 reprezentacije Branimir Tuliæ je objavio spisak igraèa za predstojeæu utakmicu protiv Crne Gore koja se igra u Bugojnu 19 Novembra!!

Javnost je i prije bila upoznata sa nesposobnoscu Tulica, koji je postao izbornik samo zato sto mu je Dodik namjestio ovu funkciju.

Mi cemo se osvrnuti na spisak igrace koje je doticni selektro pozvao:

Spisak igraèa je slijedeæi:Ibrahim Šehiæ (®eljeznièar), Dino Hamziæ, Haris Hand¾iæ (Sarajevo), Matijas Pejiæ, Anto ®ivkoviæ (Orašje), Ognjen Vranješ (Borac), Danijel Ko¾ul (Široki Brijeg), Anton Šunjiæ (Zrinjski), Dejan Drakul (Vele¾), Damir Husiæ (Èelik), Sanid Mujakiæ (Travnik), Muhamed Mujiæ (Banoviæi), Nedeljko Maliæ (Mattersburg), Nenad Kiso (Èukarièki), Ajdin D¾afiæ (Cibalija), Nebojša Pejiæ (Borèa), Emil Miljkoviæ(Fortuna), Mersad Bedak (Aahlen), Boris Saviæ (Hajduk Beograd), Dalio Memiæ (Waldhoff Manheim).

 

Gledajuæi ovaj spisak èovjek ne mo¾e a da ne pomisli o kakvom Antifudbaleru kad je u pitanju Tuliæ se radi. Naprimjer Dalio Memiæ i Mersad Bedak su igraèi koji objektivno ne zaslu¾uju poziv za ovu utakmicu a ovo mišljenje æemo vam i pojasniti malo.

Naime, Waldhoff Mannheim se takmièi u Oberligi(5.liga) i za sada se bori za ulazak u veæi rang a to je Regionalna liga(4.liga)! Ali da stvar bude gora Dalio Memiæ igra tek za amatersku ekipu Waldhoff Mannheima a to znaèi za momèad koja se takmièi u 7.ligi Njemaèkog prvenstva! Dakle on je igraè amatera Waldhoffa iz Mannheima. Memiæ je igrao i kod starog selektora Nikiæa i veæini ljudi je veæ jasno da otac Dalija Memiæa, inaèe poznati biznismen iz Mannheima koji ima svoja dva restorana, vjerovatno plaæa veoma dobru sumu kako bi njegov sin bio pozvan u repku. Dakle plaæao je za Nikiæevo doba a tako je nastavio i kod Tuliæa!!

Mersad Bedak recimo igra takodjer u Njemaèkoj za Aalen koji se takmièi u 3.ligi i koji trenutaèno zauzima donji dio tabele. Ponovo ista prièa. Mersad Bedak igra za amatersku momèad koja se takmièi u 7.ligi  a èak i Google pretra¾ivaè ima problema naæi bilo kakve informacije o ovom amateru, pardon, igraèu. Dakle i ovdje je neko dobro naplatio i platio.

Dalje, Emil Miljkoviæ je èlan Holandske Fortune iz Sittarda koja se takmièi u drugorazrednoj Holandskoj ligi i zauzima odlièno poslijednje mjesto. Emil Miljkoviæ redovno grije klupu a da stvari budu još èudnije on ne posjeduje èak ni BH pasoš.

Boris Saviæ, igraè Beogradskog Hajduka, takodjer nema BH Pasoš pa se pitamo kako je selektor Tuliæ došao na ideju pozvati jednog igraèa ovakvog kalibra koji nema šta tra¾iti u BH Repki. Nebojša Pejiæ je igraè BSK Borèe koja se takodjer takmièi u 2.ligi Srbije. O njegovim kvalitetima niko nista nezna pa èak mo¾da ni selektor. Kako je Pejiæ dospio na spisak to zna samo neko drugi.

 

 

Kada sve ovo sagledamo i vidimo pitamo se zar je tako jaka ta 2.Srbijanska liga?? Mo¾da je selektoru Tuliæu istekao pasoš pa i nije putovao dalje od Srbije ili Hrvatske. Pitamo se kako mo¾e ova petorka(Bedak,Memiæ, Miljkoviæ,Saviæ i Pejiæ) imati mjesto u reprezentaciji U21  a igraèi poput Hasanbegoviæa iz Schalkea 04 ili recimo Mesiæa i Bièakèiæa koji igraju za U19 od VFB Stuttgarta nemaju. Neznamo da li gospodin Tuliæ i ostala bagra iz Saveza posjeduju Internet i da li im je mo¾da poznato da ima jedan Bosanac u SV Riedu koji se zove Anel Had¾iæ i koji je standardan u Austrijskoj Bundesligi. Taj isti Had¾iæ je izjavio da i dalje èeka na poziv nekog iz našeg Saveza ali izgleda da æe se Anel  Had¾iæ  dugo naèekati. A o Švedskoj i Švicarskoj da ne prièamo. Tu imamo toliko igraèa da nam se Švedjani i Švicarci èak više i ne zahvaljuju na tome što ih oni uzimaju  za svoje usluge.  Ipak, naš Savez je previše zaposlen i zaokupljen svojim lopovskim igrama i nema vremena za naše mlade igraèe koji zasigurno imaju mjesta u mladjim repkama BiH što pokazuju svojim anga¾manom i uèinkom unutar vodeæih svjetskih Liga.

 

Iskreno ako izvuèemo remi protiv Crnogoraca bio bi to jedan veliki uspjeh jer smo hendikipirani sa ljudima kao sto je Tuliæ i ostala bagra u Savezu.

BHF Press