U18: Pobjeda i poraz u utakmicama sa Slovenijom

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se priprema za EP koje će se krajem ovog mjeseca održati u latvijskom gradu Liepaji u subotu je u Donjem Vakufu savladala reprezentaciju Slovenije rezultatom 80:54.

Naši košarkaši su tijekom cijelog susreta diktirali tempo i na kraju uvjerljivo slavili protiv vršnjaka iz Slovenije.
Izbornik Džidić dao je šansu svim igračima i valja spomenuti da su se svi igrači u rosteru upisali u strijelce, a prednjačio je Ilić sa 13, dok su Matković i Kamenjaš zabili po 11 poena.

Nakon što su izabranici Borisa Džidića u Donjem Vakufu razbili Slovence rezultatom 80:54 u nedjelju su se Slovenci revanširali u Jajcu i slavili su pobjedu rezultatom 66:69.

U veoma neizvjesnom meču pobjednik je odlučen u posljednjim sekundama. Slovenci su pogodili trojku i došli su do trijumfa u ovom susretu.

Statistički podaci na ovom meču nisu vođeni jer je samo bilo bitno da se reprezentacija što bolje uigra pred Evropsko prvenstvo u Latviji koje se igra od 28. jula do 5. augusta. Naša selekcija je u grupi sa Španijom, Ukrajinom i Finskom.

Treba istaći da se prva petorka naše selekcije nije “skidala” u ovom meču. Šansu za igru dobili su momci koji nisu u prvom planu, a tokom meča su se povrijedili Omerović i Bošnjak, pa je naša selekcija praktički igrala sa drugim timom.

To je Slovenija iskoristila i tricom u posljednjoj sekundi je došla do trijumfa.

SportSport/BHF PRESS