Bez golova sa Senegalom u Le Havru

A reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras na stadionu „Oceane“ u Le Havreu u prijateljskom meču remizirala 0:0 sa Senegalom.

Prvu priliku na utakmici je imao Edin Džeko u 4’. Nakon akcije sa Seadom Kolašincem, kapiten našeg tima nije iskontrolisao loptu na najbolji način u protivničkom šesnaestercu i golman Diallo Abdulaye nije morao da interveniše.

Edin Višća je u 13’ pokušao, ali je Abdulaye na vrijeme istrčao ispred svog gola i zaustavio krilnog igrača bh. tima.

Veliku priliku Višća je imao u 18’ kada je po desnoj strani krenuo sam ka golu Senegala nakon dodavanja Džeke, ali je poslao loptu pored gola.

Nakon kornera Miralema Pjanića u 27’ najviši u skoku je bio Edin Džeko i šalje loptu iznad prečke. Dvije minute poslije dobru akciju su izveli i Senegalci ali je Šehić udarac Mousse Sowa izbacio u korner. Armand Traore je u 30’ pokušao iz povoljne pozicije, a Ognjen Vranješ stiže da izblokira taj šut.

Posljednji pokušaj u prvom poluvremenu imao je Džeko u 43’, šutirao je sa distance, no Abdulaye hvata loptu.

Dobru akciju bh tim je izveo u 56’ kada Višća postiže pogodak, ali su sudije signalizirale ofsajd. Kolašinac je u 60’ pokušao iskosa sa lijeve strane, a Abdulaye odlično interveniše.

Višća je u 73’ sa distance pokušao da iznenadi golmana Senegala koji uspjeva da izbaci loptu u korner. To je bila i posljednja prilika na susretu.

Po završetku utakmice predstavnici FC Le Havrea su uručili dres svog kluba selektoru Robertu Prosinečkom.

Nakon večerašnje utakmice Senegal-BiH koja je završena bez pogodaka 0:0 selektor Robert Prosinečki je izjavio:

„Mogu biti zadovoljan igrom i borbenošću. Napravili smo šest izmjena kako bi što više igrača dobilo minutažu. Imali smo i bolje prilike od Senegala i mogli smo i pobijediti. Polako se uhodavamo, uigravamo se. Igrači usvajaju ono što želim. Imamo igrače koji znaju da igraju i moramo biti zadovoljni načinom na koji smo odigrali večeras. Danas smo bolje igrali i izgledali sigurnije na terenu nego protiv Bugarske.“

Ibrahim Šehić o ovom meču kaže:

„Odlično smo se spremili za utakmicu, analizirali protivnika i momci su bili fokusirani na igru. Smatram da smo trebali da pobijedimo jer smo imali bolje šanse od Senegala. Uglavnom, ovo su bile dvije dobre provjere. Upoznali smo se sa novim stručnim štabom i vjerujem da će vremenom ova ekipa igrati sve bolje, da ćemo napredovati kao kolektiv i ponovo otići na veliko takmičenje.“

Šehić se osvrnuo i na svoj nastup:

„Svaki je golman sretan kada ne primi gol, ali najvažnije je da smo se uigrali jer nismo prije nastupali u ovom sastavu. Sretan sam što sam bio u timu u ove dvije utakmice i nadam se da ću ponovo dobiti šansu, te da ćemo praviti dobre rezultate.“

Elvis Sarić je zadovoljan igrom:

„Bila je ovo zahtjevna utakmica protiv jake ekipe koja će učestvovati na Svjetskom prvenstvu. Dobra provjera za nas i mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu. Ispoštovali smo sve što smo se dogovorili i imali smo nekoliko odličnih šansi. Šteta što nismo postigli gol, ali možemo biti zadovoljni.“

N/FS BIH