Remi sa Jordanom u drugoj prijateljskoj utakmici

Nakon što su u prvom prijateljskom meču pobijedile sa 4:2, seniorke su jučer u drugom susretu remizirale sa Jordanom 2:2.

Bh. tim do prednosti dolazi u 6’. Milena Nikolić je bila brža od odbrambenih igračica Jordana i sa ivice šesnaesterca pogađa donji desni ugao protivničkog gola.

Minutu poslije pokušala je Piskić sa distance, ali nije bila precizna.

Prednost je udvostručena u 9’. Slobodan udarac iskosa sa lijeve strane izvela je Kršo, a najviša u skoku nakon njenog centaršuta bila je Nikolić koja postiže svoj drugi pogodak.

I u nastavku prvog poluvremena izabranice Samire Hurem su imale inicijativu, ali sljedeću priliku imale su tek u 38’ kada je Aleksić sa 15-ak metara loptu poslala iznad prečke.

Prvu priliku u drugom periodu igre imala je Kapetanović u 48’. Oduzela je loptu defanzivnim igračicama Jordana, krenula ka protivničkom golu, ali njen šut sa ivicekaznenog prostora nije bio precizan.

Jordan je u 57’ smanjio rezultat preko Jbarah koja je izašla sama pred golmanicu Alminu Hodžić i nije joj bilo teško da pogodi mrežu.

Antonela Radeljić je u 63’ izvela slobodan udarac sa polovice terena bh. tima, poslala loptu u protivnički šesnaesterac gdje je Amna Lihović pokušala iz povoljne pozicije, ali je Ghazal odbranila taj šut. Lihović je i u 69’ imala odličnu priliku kada je izašla sam pred protivničku golmanicu, no njen lob udarac je otišao preko gola.

Minutu poslije gošće izjednačuju rezultat. Jbarah je odlično prošla po lijevoj strani, ušla u kazneni prostor bh. tima i asistirala za Mai Sweilem koja postiže pogodak.

Pokušavale su bh. reprezentativke da postignu i treći pogodak, ali šutevi Nikolić, Aleksić i Amele Kršo nisu bili precizni i ostalo je 2:2.

Bosna i Hercegovina-Jordan 2:2 (2:0)
Trening centar NS/FS BiH, Zenica
Sudija: Tanja Račić.
Sudije asistenti: Damir Lazić, Aida Jusufović.
4. sudija: Rajka Vuković.

Golovi: 1:0 Nikolić (6’), 2:0 Nikolić (9’), 2:1 Jbarah (57’), 2:2 Sweilem (70’).

Žuti kartoni: Khalil (Jordan).

Bosna i Hercegovina: Almina Hodžić, Antonela Radeljić (83. Aldina Hamzić), Melisa Hasanbegović (46. Aida Hadžić), Marija Aleksić, Irvina Bajramović (83. Marina Lukić), Milena Nikolić, Selma Kapetanović (88. Mia Kuljanin), Mejrema Medić (60. Amna Lihović), Zerina Piskić (60. Nikolina Vujadin), Dajana Spasojević, Amela Kršo. Selektorica: Samira Hurem.

Jordan: Malak Shanak, Hava Khalil, Anfal Al Sufy, Yasmeen Khair, Stephanie Al Naber, Abeer Al Nahar, Maysa Jbarah, Ayah Al Maili, Shoroug Al Shathli, Tasneem Abu Rob, Jana Abu Ghosh. Još su igrale: Salma Ghazal, Razan Al Zagha, Enshirah Al Hyasat, Mai Sweilem, Rouzbahan Fraji. Selektor: Michael Niel Dickey.

Nakon utakmice Samira Hurem je izjavila: „Dobro smo igrali u prvom poluvremenu i imali smo bar još dvije prilike da prednost bude i izraženija. Nedostajalo je koncentracije u završnici. U drugom poluvremenu izlaskom Melise Hasanbegović izgubili smo na stabilnosti. U svakom slučaju dobro su nam došle ove provjere u kojim smo vidjeli i neke mlađe igračice, a one su pokazale da možemo računati na njih i u A timu.“

N/FS BIH