U20 – žene: Nakon uspješnog gostovanja u Hrvatskoj dvomeč u Beogradu sa Srbijom

Ženska U20 reprezentacija Bosne i Hercegovine uspješno je okončala gostovanje u Hrvatskoj.

Izabranice Mare Lakić-Brčaninović sinoć su u Slavonskom Brodu odigrale drugu trening utakmicu protiv selekcije domaćina, u kojoj su pokazale svu svoju snagu.

S obzirom da je utakmica bila zatvorenog tipa, rezultat nije bio u prvom planu, a selektorka naše reprezentacije ističe da je prezadovoljna onim što su djevojke pokazale.

– Da se vodila statistika, sigurna sam da bismo i sinoć imale uvjerljivu prednost na kraju utakmice. Djevojke su odigrale odlične mečeve. Zaista su dale sve od sebe, ginule su za svaku loptu, borile se kao da smo na EP. I to je naš najveći uspjeh. Maksimalno ozbiljno su shvatile ove utakmice, pokazale pobjednički karakter i timski duh i to je ono što me najviše raduje pred početak Eurobasketa. Na drugim stvarimo ćemo još raditi do početka prvenstva, ali sam ponosna na njih i prezadovoljna onim što su pokazale u Slavonskom Brodu – kaže Mara Lakić-Brčaninović.

U prvoj utakmici odigranoj u utorak bh. košarkašice su bile bolje od Hrvatske rezultatom 93:66. Najbolje u redovima našeg tima bile su Sara Heljić koja je zabilježila double-double učinak (20 poena, 10 skokova), Melisa Brčaninović je ubacila 20, dok je Nedžla Kovačević upisala 18 poena.

Nakon odigranih utakmica protiv selekcije Hrvatske, naše košarkašice su od danas u Beogradu, gdje će sutra i prekosutra odmjeriti snage sa domaćinom Srbijom.

KS BIH