BiH bolja od Srbije u Zenici

Seniorska ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u okviru Europskog ragbi prvenstva – Konferencija 2 jug, savladala reprezentaciju Srbije rezultatom 21:10, poluvrijeme 6:5.

Poene za BiH postigli su Subašić 11, Oruč i Glavaš po pet, a za reprezentaciju Srbije Hadžić i Nedeljković po pet poena.

Oko hiljadu gledalaca na stadionu Kamberovića polje vidjelo je odličnu i borbenu igru obje ekipe, u kojoj su bh. ragbijaši dominirali kolektivnom igrom.

Utakmica je bila od značaja za ragbijaše Bosne i Hercegovine, jer bi pobjeda u ovom susretu mogla da omogući plasman u višu grupu Europskog prvenstva.

Danas su u okviru konferencije 2 jug u Beču sastale se ragbi selekcije Austrije i Slovenije. Austrija je sa 13:0 pobjedila Sloveniju i na taj način približila se našoj reprezentaciji na bod zaostatka.

Posljednji susret nakon kojeg će biti poznat putnik u veći rang i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo odigrat će Srbija i Austrija 29. aprila u Beogradu.

U našem slučaju našem ragbi timu potreban je trijumf Srbije nad Austrijom za potvrdu plasmana bh. ragbi tima u veći rang (konferencija 1 jug) i plasmana u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

 

FENA/BHF PRESS