Četiri kandidata za selektora muške seniorske košarkaške reprezentacije

Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora KS BiH prolongiran je izbor novog selektora, ali su prema navodima banjalučke štampe poznati svi kandidati za nasljednika Damira Mulaomerovića.

Fulurija je najprije saopštio imena onih koji nisu više u igri za klupu BiH.

“Neki od kandidata su zvanično odustali zbog obaveza u klubovima, a to su Nenad Marković i Jure Zdovc. Svetislav Pešić ovu funkciju neće moći da obavlja zbog zdravstvenih problema pa je definitivno otpao iz konkurencije”, izjavio je predsjednik KS BiH banjalučkom listu “EuroBlic”.

MONDO je objavio prije dva dana da je legendarni strateg Partizana Duško Vujošević spreman da razgovara sa Savezom oko preuzimanja selekcije BiH, što je potvrdio prvi čovjek bh. košarke dodavši pored trenera Limoža još jedno poznato trenersko ime.

“U igri su ostali još trener Igokee Dragan Bajić i Adi Bećiragić, koji radi u Turskoj. Ovim imenima dodali smo još dva stručnjaka sa respektabilnim biografijama – Duška Vujoševića i Aleša Pipana. Direktor reprezentacije Siniša Kovačević dobio je zadatak da narednih dana razgovara sa svima i u četvrtak na sjednici UO KS BiH možemo odlučiti ko će u narednom periodu voditi najbolji tim BiH”.

Bajić i Bećiragić nemaju iskustva u vođenju nacionalnih selekcija, dok je Pipan u selektorskoj karijeri vodio Sloveniju, Poljsku i Makedoniju. Vujošević je bio selektor Srbije i Crne Gore na Eurobasketu u Švedskoj, kao i kormilar Crne Gore, s kojom je po prvi put u istoriji izborio plasman na Evropsko prvenstvo.

mondo.ba