U-17 (žene): Minimalan poraz od Srbije u drugom prijateljskom susretu

Ženska kadetska reprezentacija BiH jučer je poražena u Trening kampu NS/FS BiH u Zenici od Srbije sa 0:1.

Već u drugoj minuti utakmice bh. tim je bio blizu pogotka kada je šut Gačanice sa oko dvadeset metara otišao preko gola. Sa distance je pokušala i Ana Bakalar u 17’, ali je Sara Cetinja odrbanila njen udarac.

Srbija je  prvi put zaprijetila u 35’. Ivana Trbijević je odlično centrirala sa desne strane, a najviša u skoku bila je Nikolina Plavšić čiji pokušaj iz povoljne pozicije odlazi pored gola.

Plavšić je u uvodnim minutama drugog poluvremena još jednom šutirala glavom nakon slobodnog udarca, ali je pogodila prečku.

Gošće su 58’ došle do prednosti. Milica Bulatović je prošla po lijevoj strani, odigrala povratnu loptu za Ivanu Trbojević koja je precizna za 0:1. Četiri minuta poslije isti tandem je bio u prilici da udvostruči prednost Srbije. Ovaj put je Trbojević u ulozi asistenta, ali je Bulatović šutirala preko gola.

U 68’ prijete i bh. reprezentativke. Mateja Mikić je centrirala nakon slobodnog udarca, a pokušaj Gačanice glavom nije bio precizan. To je bila i posljednja šansa na utakmici.

Bosna i Hercegovina-Srbija 0:1 (0:0)
Trening centar NS/FS BiH, Zenica
Sudija: Amina Gluhić.
Sudije asistenti: Ena Pašalić, Emina Pašalić.
4. sudija: Emsad Topalović.

Golovi: 0:1 Trbojević (58’).

Bosna i Hercegovina: Ajla Fačić, Frančeska Šimić, Marija Damjanović, Aldina Hamzić, Edina Habibović, Ana Bakalar, Ena Taslidža (41. Mateja Mikić), Vina Crnoja (75. Nafija Rahmanović), Minela Gačanica, Maja Hrelja (67. Nikolina Milović), Adelisa Hromo (41. Ajla Okanović). Selektor: Ilija Lucić.

Srbija: Sara Cetinja (80. Jovana Petrović), Tijana Josić, Anđela Krstić (41. Emilija Živković), Maja Ćirić, Jovana Miladinović, Nikolina Plavšić, Sara Savanović (80. Agata Cvetanović), Jovana Agbaba (55. Mirjana Penić), Ivana Trbojević, Milica Bulatović, Milica Denda (65. Nikolina Batinić). Selektor: Suzana Stanojević.

Selektor Ilija Lucić je po završetku susreta rekao: „Napravili smo neke korekcije u odnosu na jučerašnji meč i danas smo bolje izgledali na terenu. Stvorili smo nekoliko prilika, nismo ih iskoristili i kažnjeni smo. Čestitam Srbiji na još jednoj pobjedi. Na ovom okupljanju nismo mogli da računamo na sve igračice, ali kada budemo kompletni u kvalifikacijama nadam se da će i rezultat biti povoljniji.“

Ovo je drugi prijateljski meč selekcija BiH i Srbije, a u prvom koji je odigran prekjučer Srbija je pobijedila rezultatom 2:0.

N/FS BIH