Davis Cup: Bašić bolji od Grigelisa, BiH vodi 2:0

Već prvog dana finalnog susreta II grupe Europa/Afrika zone Davis Cup-a reprezentacija BiH povela je 2:0 protiv selekcije Litvanije.

Mirza Bašić slavio je protiv najboljeg litvanskog tenisera Laurynasa Grigelisa sa 3:1 u setovima. Prva dva seta su pri rezultatu 6-6 otišli u tiebreak: prvi je Mirza riješio 7-5, dok je u drugom “razbio” Litvanca 7-0. U trećem setu Grigelis se vraća i uzima 6-3, ali u četvrtom setu naš teniser ne ostavlja protivniku previše prostora i slavi sa 6-3.

Prethodno je Damir Džumhur za manje od sat i po vremena savladao Lukasa Mugevičiusa sa 3:0.

„Odličan prvi dan, Damir je rutinski odradio posao, imao je potpunu kontrolu. Mirza je imao nešto teži meč, publika je bila jako glasna, a protivnik je igrao dobro. Ipak, Mirza je to riješio u našu korist. Jako sam zadovoljan, a nadam se dobrom rezultatu i sutra kada će Mirza i Tomo igrati dubl.“, kazao je kapiten bh. tima Aljoša Pirić.

U subotu 17.09.  u 14 sati po lokalnom vremenu (13h u BiH) na programu je dubl meč. Naši Mirza Bašić i Tomislav Brkić igrat će protiv litvanskog para Tadas Babelis / Tomas Vaiše.  Kapiteni imaju pravo na izmjenu igrača.

TS BIH