Pobjeda bh. haklera za plasman u baraž

Reprezentacija BiH u futsalu pobijedila je danas u Sarajevu Latviju sa 7:3 u drugom kolu grupe 1 kvalifikacija za EP, te je tako obezbijedila siguran plasman u baraž.

Po dva gola za naš tim su postigli Anel Radmilović i Nijaz Mulahmetović, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Dražen Novoselac, Mirko Hrkać i Tomislav Bevanda. Za Latviju je dva gola postigao Maksims Sens, a jedan Sergejs Nagibins.

„Zadovoljan sam i igrom i rezultatom u ovoj utakmici. Dobro smo se pripremili za meč i odmah na startu se vidjelo da idemo u pravom smjeru. Ovakav scenarij smo i priželjkivali, dvije pobjede iz isto toliko utakmica. Pred nama je dan odmora, a zatim utakmica sa favorizovanom Rusijom. Daćemo sve do sebe da i tu ostvarimo pozitivan rezultat“, rekao je nakon utakmice selektor Boro Matan.

Zadovoljan rezultatom je i kapiten Nijaz Mulahmetović: „Osnovni cilj smo već ostvarili, a to je plasman u baraž. Nakon početnog ispitivanja snaga u ovom meču, stvari su brzo došle na svoje mjesto i smatram da smo zasluženo pobijedili.“

Večeras u drugom susretu grupe 1 sastali su se Holandija i Rusija. Rusija je bila bolja sa rezultatom od 3:0.

Tabela grupe 1:
1. Rusija 8:0
2. BIH 9:4 6
3. Holandija 1:5 0
4. Latvija 3:12 0

U posljednjem kolu u nedelju, 21. marta u 18:30 sati naš tim će se sastati sa Rusijom, dok će od 16 sati snage odmjeriti Latvija i Holandija.

Dvorana: „Juan Antonio Samaranch – Zetra“, Sarajevo.

Sudije: Tomasz Frak (Poljska), Ondrej Cerny (Češka Republika), Karel Henych (Češka Republika).

Strijelci: 1:0 Dražen Novoselac (1'), 2:0 Mirko Hrkać (15'), 3:0 Anel Radmilović (19'), 4:0 Anel Radmilović (22'), 5:0 Nijaz Mulahmetović (26'), 5:1 Sergejs Nagibins (27'), 6:1 Nijaz Mulahmetović (33'), 6:2 Maksims Sens (34'), 6:3 Maksim Sens (38'), 7:3 Tomislav Bevanda (39').

Bosna i Hercegovina: Bahrudin Omerbegović, Marin Šunjić, Ivan Matan, Nijaz Mulahmetović, Nermin Jusić, Srđan Ivanković, Dražen Novoselac, Tomislav Bevanda, Nermin Kahvedžić, Anel Radmilović, Mirko Hrkać, Stanislav Galić, Josip Bošković, Kristijan Pantić. Selektor: Boro Matan.

Latvija: Aigars Bondars, Andrejs Aleksejevs, Maksims Sens, Igors Dacko, Igors Avanesovs, Antons Astrahancevs, Arturs Jerofejevs, Igors Lapkovskis, Sergejs Nagibins, Oskars Ikstens, Dmitrijs Jakovlevs, Andrejs Sustrovs, Artjoms Kolesnikovs, Germans Matjusenko. Selektor: Arturs Sketovs.

N/FS BIH / BHF PRESS