Bh. beskućnici među šest najboljih ekipa svijeta!

Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH jučer je u četvrtfinalu ovogodišnjeg SP beskućnika u malom fudbalu koje se igra u Poznanu nažalost doživjela poraz od Meksika sa rezultatom od 6:3, koji je, kao što smo predhodno pisali, bio protivnik u četvrtfinalu našim momcima na predhodnom Svjetskom prvenstvu kada su slavili sa 6:4.

Treba napomenuti da se u toku utakmice povrijedio golman našeg tima (lom prsta), tako da je do kraja meča na gol morao stati igrač, koji je i branio u drugom jučerašnjem susretu.

U drugom jučerašnjem susretu, za plasman od 5. do 8. mjesta, bh. beskućnici su se sasatali sa Rumunima, sa kojima su već predhodno snage odmjerili u prvoj grupnoj fazi, u kojem su Rumuni slavili sa 4:3. Ipak, naši momci su uprkos izostanku golmana, uspjeli savladati Rumune nakon izvođenja jedanesteraca. Rezultat nakon regularnog toka meča je glasio 4:4.

Danas će bh. beskućnici sa početkom u 16:40 sati, u borbi za peto mjesto, sastati se sa Portugalom, od kojeg su, na predhodnom Svjetskom prvenstvu poraženi sa 7:4.

BHF PRESS