Dvije pobjede i poraz bh. beskućnika u Poznanu

Pomalo razočarani članovi reprezentacije beskućnika BiH zbog toga što im je sa granice između Hrvatske i Mađarske vraćen kući saigrač Kaltrim Bajraktari, jučer su nesretno poraženi sa 2:1 od Austrije.

Danas su igrači reprezentacije beskućnika BiH ostvarili dvije pobjede koje su ih vratile u borbu za plasman u naredni krug odnosno drugu grupnu fazu Svjetskog prvenstva gdje će svoje mjesto naći tri prvoplasirane reprezentacije iz osam grupa koliko ih ima u Prvoj grupnoj fazi.

Drugi dan prvenstva BiH tim je igrao dvije nove utakmice sa reprezentacijom Slovenije i Belgije i slavio pobjede sa 7:3 odnosno 8:2. Sutra su na rasporedu dva posljednja kola u svim grupama, a BiH igra sa Filipinima u 14:20 i Rumunijom u 17:00 sati. Našim momcima će biti dovoljna i jedna pobjeda kako bi se plasirali u narednu rundu takmičenja.

Pažnju poljske javnosti privuklo je zajedničko navijanje i podrška koju međusobno jedni drugima pružaju timovi Slovenije, Hrvatske i BiH, ali danas su Hrvati morali ostati neutralni. Naši susjedi također imaju šansu za prolazak u narednu fazu takmičenja, dok Slovencima ostaju samo teoretske šanse.

Boje BiH na ovogodišnjem SP beskućnika brane:

1. Eldin Ahmetović
2. Adis Kolasević
3.Sanjin Salihbašić
4. Dragan Maksimović
5. Alen Alić
6. Ramiz Osmanović
7. Admir Sakić

Stručni štab čine uposlenici i volonteri "Međunarodnog foruma solidarnosti – Emmaus", udruženja koje vodi ovaj projekat u BiH, a oni su:

1. Elmedin Škrebo
2. Kenan Bajraktarević
3. Haris Okanović

Za sutra je najavljen dolazak manje grupe navijača koji su se danas autom zaputili iz BiH prema Poljskoj, što je posebno obradovalo našu malu ekspediciju.

Pozdrav i hvala na podršci!

Elmedin Škrebo 
Socijalni radnik – Međunarodni forum solidarnosti-Emmaus

BHF PRESS