Poraz od Turske, danas protiv Italije za plasman

U poslijednjem meču u okviru grupne faze na MI u Mersinu, naša mediteranska fudbalska selekcija nije uspjela upisati pobjedu, pa je i izostao plasman u polufinale, za koje je bila potrebna pobjeda nad selekcijom domaćina ovogodišnjih Mediteranskih igara, kao i pobjeda ili remi selekcije Maroka protiv Albanije.

Maroko je upisao pobjedu nad selekcijom Albanije sa 2:1 i tako ovjerio prvu poziciju i plasman u polufinale, dok je naša selekcija poražena sa 5:2 od domaćina Turske, koja je kao drugoplasirana selekcija grupe A izborila plasman u polufinale ovog turnira.

Naša selekcija je od 37 min. imala igrača više, i vodstvo od 2:1 od 40 min., ali ni igrač više nije pomogao našoj selekciji, te je na kraju pretrpjela poraz, i tako završila takmičenje na posljednjem mjestu sa skorom od jednog remija (Albanija 2:2) i dva poraza (Maroko 0:3, Turska 2:5), uz gol razliku 4:10.

Dvostruki strijelac za našu selekciju u ovom meču je bio Riad Bajić, koji je ujedno i jedini strijelac našeg tima na turniru sa četiri postignuta pogotka.

Fudbalska reprezentacija BiH danas će odigrati utakmicu za plasman od 5. do 8. pozicije protiv selekcije Italije. Utakmica će biti odigrana na stadionu Tarsus City sa početkom u 17 sati. 

BHF PRESS