Malonogometna reprezantacija beskućnika BiH na prvom EP beskućnika u Minhenu

 
Od 24. do 27. juna ove godine u Minhenu – Njemačka, igra prvo EVROPSKO PRVENSTVO ZA BESKUĆNIKE i na njemu učestvuje i reprezentacija BiH. Na prvenstvu učestvuje 14 reprezentacija Starog kontinenta (Belgija, BiH, Bugarska, Danska, Njemačka, Engleska, Holandija, Hrvatska, Austrija, Poljska, Portugal, Švicarska, Slovenija i Mađarska) koje su svoj nastup osigurale zahvaljujući uspješnoj realizaciji projekta u vlastitoj zemlji i rezultatu sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva beskućnika u Meksiku. Ovo je veliko priznanje za BiH, za Međunarodni forum solidarnosti-Emmaus kao nosioca projekta za BiH, te sve one koji su podržavali ovaj projekat u proteklom periodu.
 
Odmah po saznanju o učešću na EVROPSKOM PRVENSTVU BESKUĆNIKA u Minhenu, pristupilo se intezivnijim pripremama za učešće na istom. Obzirom da pravila za prvenstva beskućnika nalažu da jedan igrač ima pravo nastupa samo na jednom Evropskom i Svjetskom prvenstvu, pravila su ispoštovana, tako da je ekipa koja će predstavljati BiH već selektirana i osigurana su novčana sredstva za pripreme, te sredstva za put i boravak u Njemačkoj.
 
Podsjećanja radi, nešto više od mjesec dana poslije Evropskog prvenstva u Minhenu, BiH reprezentaciju beskućnika očekuje i učešće na Svjetskom prvenstvu u Poznanu – Poljska od 10. do 18. augusta. Nadati je se da ćemo BiH tim nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Meksiku, gdje su na svom prvom učešću osvojili 6. mjesto u konkurenciji 43 zemlje, gledati i u Poljskoj. Finansijska sredstva za taj put još nisu osigurana ali nadati je se da će uz pomoć donatora i dobrih ljudi ona ipak biti prikupljena.
 
Obzirom da se EVROPSKO PRVENSTVO u Minhenu igra u srcu grada na terenima koji će biti postavljeni na trgu Odeonplatz, za očekivati je da će biti prisutno i naših navijača, koji se ovom prilikom i pozivaju da daju podršku našim momcima. 

BHF PRESS