„U-21“ reprezentacija | BiH-Grčka 4:0

alt

Mlada reprezentacija BiH fenomenalnom igrom nastavila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Zmajevi su večeras na Koševu slavili veliku pobjedu nad Grčkom, bilo je 4:0 uz dva gola Bilbije i po jedan Bešića i Đurića.

Mladi Zmajevi sjajno su otvorili utakmicu i već u prvih pet minuta u više navrata opasno zaprijetili gostima. Veliku priliku propustio je Milan Đurić koji je izašao sam pred gostujućeg vratara ali se spetljao i uspio zaraditi karton zbog simuliranja. 

Probao je i Bešić s distance ali bez promjene rezultata. 

Sjajni mladi tim Bosne i Hercegovine u vodstvo je došao u 8. minuti. Izvrstan centaršut Kvesića fenomenalno koristi kapiten Bilbija, šutira glavom sa desetak metara i vodstvo je došlo u najboljem momentu. 

Već u sljedećem napadu bilo je 2:0. Ponovo je zablistao Bilbija. Stevanović je ovaj put centrirao, a sjajni fudbaler Vojvodine opet je na pravom mjestu. Već tada bilo je jasno da je bh. tim na tragu nove pobjede i velikog uspjeha.

Nezaboravnih petnaest minuta zaokružio je prelijepim golom Muhamed Bešić postigavši rijetko viđen pogodak. Višća je izveo korner, lopta se odbila na lijevicu novog igrača Ferencvaroša koji postiže jedan od najljepših golova u kvalifikacijama.

Nevjerovatnih 4:0 bilo je već u narednoj minuti. Čolić je sjajno prošao po desnoj strani, pronašao Đurića koji postiže treći gol u jednakom broju nastupa za mladi tim naše zemlje. 

Nastavio je naš tim prijetiti i u ostatku poluvremena. Najopasniji je ponovo bio inspirisani Bilbija koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u nacionalnom dresu. 

Veliku priliku prupustio je i Višća u samom finišu prvog dijela, tako da je ostalo velikih 4:0. 

Drugi dio igre bolje otvaraju Grci ali pored sjajnih defanzivaca našeg tima, gosti nisu mogli napraviti ništa ozbiljnije. Sjajan je na golu bio Bukvić koji je kao apsolutni vladar svog kaznenog prostora, bez problema otklanjao svaku potencijalnu opasnost.

Većih prilika pred našim golom nije bilo, a ni naši nisu pokazivali previše napadačkih ambicija izuzev nekoliko pokušaja Bilbije, Višće i Stevanovića. 

Ostalo je, dakle, 4:0.

Siguran trijumf bh. tima koji je tako došao u dobru poziciju kada je borba za baraž u pitanju.

Radiosarajevo.ba