BiH nadigrala Grčku, ali nije iskoristila prilike: Prijateljska utakmica završena bez golova

Naša reprezentacija imala je nekoliko dobrih prilika za postizanje gola

alt

Reprezentacija BiH odigrala je sa Grčkom 0:0 na stadionu “Asim Ferhatović Hase”. Naši reprezentativci odigrali su solidan susret i u većem dijelu utakmice držali konce igre u svojim rukama.

Grčka je samo jednom zaprijetila golu Hasagića, ali naš golman na kraju nije ni morao intervenisati. Naša reprezentacija imala je nekoliko dobrih prilika za postizanje gola, ali je na semaforu ipak ostala 0.

O nadmoći našeg tima govori i sedam izvedenih kornera, dok Grci nisu izveli niti jedan. Naši igrači uputili su 11 udaraca ka golu Sifakisa, dok su ka Hasagiću išle tek dvije lopte.

Reprezentacija BiH prva je zaprijetila u 12. minutu sjajnim slobodnim udarcem Salihovića, ali je grčki golman krajnjim naporom spriječio pogodak izbivši loptu u korner. Taj udarac iz ugla rezultirao je još jednom gužvom pred golom Grčke, ali je lopta Spahića završila iznad gola.

Nakon toga,  Edin Džeko je u 23. minutu nakon solo prodora šutirao lijevom nogom sa dvadesetak metara, ali je lopta prošla malo pored lijeve stative golmana Sifakisa.

U prvom poluvremenu Grčka nije ozbiljnije zaprijetila golu Kenana Hasagića.

Na početku drugog poluvremena reprezentacija BiH napravila je pritisak na gol Grčke, ali centaršutevi Štilića, Salihovića i Medunjanina nisu nalazili Zeca i Džeku u šesnaestercu.

U 57. minuti Medunjanin je dobro prošao po lijevoj strani ušau u kazneni prostor Grčke, ali je njegov udarac prošao malo pokraj lijeve stative Sifakisa.

Prva prilika Grčke doša je u 62. minutu. Samaras se sa loptom našao sam na četrdesetak metara od Hasagića, ali nije uspio šutirati jer ga je u našem šesnaestercu sustigao Mravac i sjajnom intervencijom otklonio opasnost.

Dvije minute kasnije, nakon kornera za BiH Džeko je glavom pucao sa sedam metara, ali je odlično intervenisao golman gostiju.

BiH – Grčka 0:0

Olimpijski stadion „Asim Ferhatović – Hase“.
Gledalaca: 12.000.
Sudija: Nikola Dabanović (Crna Gora).
Žuti kartoni: Pliatsikas, A. Papadopoulos, Nicholaos, K, Papadopoulos (Grčka).

BiH: Hasagić (od 46. Šehić), Mujdža, Spahić, Pandža (od 31. Štilić), Mravac, Zahirović, Medunjanin (od 60. Muslimović), Lulić, Salihović (od 60. Bešić), Zec, Džeko. Selektor: Safet Sušić.

GRČKA: Sifakis, Fetfadizis, Karagounis, Katsouranis, Ninis, Nicholaos, K, Papadopoulos, A. Papadopoulos, Torosidis, Samaras, Pliatsikas. Selektor: Fernando Santoš. Još su igrali Fotakis, Liveropulos, Zaradukas, Kone, Petsos, Makos.

(Avaz/BHF PRESS)