Sramotan poraz od amatera iz Luksemburga

ImageMlada reprezentacija Bosne i Hercegovine do¾ivjela je iznenaðujuæi poraz od odgovarajuæe selekcije Luksemburga rezultatom 1:0.

Izabranici Branimira Tuliæa pora¾eni su u svojoj prvoj utakmici skupine 3 kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Naša mlada reprezentacija je na stadionu Asim Ferhatoviæ Hase ugostila Luksemburg, koji je uoèi ovoga susreta bio apsolutni autsajder, ali je na kraju izašao kao pobjednik.

Iako je imao dosta problema sa sastavom, to nikako ne mo¾e biti izgovor za poraz od nogometnih anonimusa iz Luksemburga.

U ne baš pretjerano zanimljivoj utakmici malobrojni gledatelji na Koševu jedini pogodak su vidjeli u 76. minuti, na¾alost u mre¾i golmana Hamziæa. Strijelac za Luksembur¾ane bio je Twimumu.

Vrijedno je spomenuti i tri crvena kartona koja je podijelio Bugarin Angel Angelov, koji je iskljuèio Maliæa i Æoriæa, te Moreiru iz Luksemburga.

Naša mlada reprezentacija 10. oktobra gostuje kod Velsa, koji je trenutno na prvom mjestu sa 7 bodova nakon tri utakmice.

Ukoliko se nešto drastièno ne promjeni, bojimo se da æemo se veæ nakon te utakmice oprostiti sa šansama za plasman na Europsko prvenstvo koje se 2010. godine odr¾ava u Danskoj.

sportin.ba