Reprezentacija BiH sutra u Zenici domaćin Italiji

ImageSelektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Halid Demiroviæ izjavio je danas na pres-konferenciji da vjeruje da æe njegovi izabranici zabilje¾iti pobjedu u sedmoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Evropsko prvenstvo 2010. godine u Austriji, koju BiH igra sutra u 20 sati, u Gradskoj areni protiv Italije.

“Svi igraèi su zdravi i spremni da odigraju maksimalno anga¾ovano. ®elimo se brzom i efikasnom igrom i naravno pobjedom, revanširati Zenièanima za gostoprimstvo koje su nam pru¾ili“, rekao je Demiroviæ.

Kosta Saviæ, kojeg je selektor pozvao umjesto Branislava Obradoviæa, jutros se prikljuèio pripremama reprezentacije BiH.

“Imali smo èetiri treninga, igraèi su ispoljili zavidnu formu. Sutra ujutro odradit æemo još jedan lakši trening i vjerujem pobjedom protiv Italije poèeti mini ciklus od èetiri kvalifikacijske utakmice“, rekao je selektor Demiroviæ.

Za plasman na Euro 2010.godine u Austriji, reprezentaciji BiH potrebne su pobjede u sve èetiri predstojeæe utakmice: Italije, Švicarske, Rusije i Farskih Otoka, kao i još jedan eventualni neuspjeh trenutno vodeæih selekcija Rusije i Srbije.

Fena

SVI U ZENICU DA PODRZIMO NASE MOMKE

BHF Press