PISMO POSJETIOCA FORUMA BHF-A

Image Stvarno vise je DOSTA. Sto je puno, puno je.

Zbog ceka i ko stoji iza nabijanja tenzija oko tekme na terenu i oko stvari na tribinama?

Zar je moguce da se narod tako lako pali. Vecerasnja utakmica jeste vazna ali nije odlucujuca. Ni blizu! I sa porazom i sa pobjedom veceras nama opet vjerovatno treba pobjeda nad Turskom i da se ne zafrknemo sa Estonijom i Armenijom. Pored toga, ko moze biti siguran da Turska nece pobijediti Spaniju veceras? Pa i Spanija mora nekada izgubiti. Znaci jos je dosta bodova za koje se treba igrati. Vecerasnja utakmica se ne moze porediti sa utakmicom protiv Danske koja je u pravom smislu bila ODLUCUJUCA. Ova veceras je samo jedna od nekoliko vaznih! Znaci, laganini i ne nabijajmo tenzije i pritisak na nase igrace. Nadajmo se pobjedi i tri boda ali ni sa njima nismo sigurni za Juznu Afriku. I ako, ne daj Boze, bude nepovoljan ishod, nemojte odmah da bude nacionalna zalost jer i sa porazom opet ima dosta tekmi da se igra.

Druga stvar. STOP NABIJANJU TENZIJA oko navijaca. Kada covjek cita neke komentare, novinske clanke (ocito narucene) konta da svakoga ko je ikada imao ista sa BHF-om danas vec kolju kao sto su cetnici klali nase familije devedesetih ili da na primjer svakoga Zenicanina u Bihacu ili Sani siluju vec danas od podne! ZABORAVITE NA TE GLUPOSTI I NE NASIJEDAJTE na provkacije i svakojake rekla-kazala price te sta pisu neke pro-ustaske i pro-cetnicke novine i portali, kao i “naruceni” clanci . Svako valjda ima mozga i oci i zna da veceras NI SIBICA na smije pasti na teren u Zenici inace mozemo komotno u Afriku, ali da igramo kvalifikacije sa slonovimna i zirafama.

I dosta vise price o BHF-u kao nekim ludjacima nakon Genka. Kada su isli na Maraknu i kada su na njih i ostale navijace bacani topovski udari, baklje, kamenice, kada su bili ranjavani i povrjedjeni samo zato sto su Bosanci i Hercegovci onda su vam bili fini?! I onda ste svi vi bili ljuti na savez sto ih je ostavio na cjedilu. Tada nisu bili huligani?I svi ste bili sa njima na stadioni Asim Ferhatovic Hase na utakmici sa bh. fudbalskim legendama i svi ste podrzavali njihove demonstracije ispred saveza. I svi ste ponosni kada vidite nasu zastavu na tribinama u svim dijelovima svijeta.

Isto tako dosta sa pricama po raznim portalima o tome kako je narod u Zenici divlji, jer je jedna budala na utakmici sa spanijom bilijarksom kuglom gadjala Spance.

DOSTA, DOSTA, DOSTA vise tih gluposti!!!

Cilj nam je valjda svima isti: BiH na Svjetska i Evropska prvenstva, a lopovi napolje iz saveza!! Nekada je jedno prioritet, a nekada drugo. Veceras igra na terenu SVIMA treba biti prioritet.

GAZI BOSNO GAZI!!!

BHF Press