Šta nakon Rijeke?

ImageRijeka jest bila blama¾a, ali na to smo navikli. Nesposobni ljudi u rukovodstvu i mogu donositi samo blama¾e i sramotu. Oni ni ne znaju bolje. Nesposobnost ne donosi rezultat.

Pitanje je sada, šta nakon Rijeke?

Pa ništa. Rezultat je ovde najmanje bitan. Ova utakmica æe se pamtiti po podatku da smo jedina reprezentacija koja je svoju pripremnu utakmicu odigrala sa jednim klubom. To što smo izgubili ipak nije neki veliki rezultatski blam, koliko æe vam sada mo¾da trubiti neki novinari koji eto "poznaju fudbal". Rijeka je ipak klub koji je prošao pripreme. Rijeka je ekipa koja je koliko toliko uigrana i nije nikakvo èudo što su pobjedili Æirine "trupe" kod kojih ovaj put nije upalila lo¾iona i velike rijeèi.

Ono šta bi nakon ove utakmice trebalo biti jasno, jeste da æe u Belgiji sada biti puno te¾e.

Opet su reprezentaciju ¾rtvovali da bi sebi kupili još koji dan u foteljama. Opet su igraèe ubili u pojam svojom neorganizacijom, neradom i javašlukom. Opet se pokazalo da entuzijazam ne traje dugo, ako nema ozbiljnog rada.
Opet æe se pokazati da nije dovoljna lo¾iona i šuplja priæa nego da se za rezultat mora raditi. Opet æe svi vidjeti da su rješenje bili Meho Kodro i Elvir Boli, a ne mali lik iz reklama.

Najveæa greška im je dopustiti da sada ispred sebe postave igraèe i "A" selekciju da im oni slu¾e kao štit od kritika. Previše su oni usrali premier ligu, sudijsku organizaciju, TV prava, marketing, ¾ensku fudbalsku reprezentaciju i sve što se zasrati dalo. "A" selekcija je samo pokazatelj dugogodišnje šuplje i guzovanerstva.

Jebe nas samo, što ovo šta rade sa "A" reprezentacijom najviše boli jer cijelom svijetu kao na dlanu pokazuje kakvi smo postali. Mali, bijedni, nesposobni i obiène vagine.

Nakon ovoga svakome ko ovoj reprezentaciji misli dobro, mora biti jasno, da nije problem u selektoru, pomoænicima, ovakvim i onakvim imenima. Problem je u vrhu Saveza (Izvršnom odboru, Predsjedništvu, raznoraznim Komisijama itd..). Problem je u bandi koju bez izuzetka treba rastjerati kad nemaju obraza sami da odu.

A dok to ne uradimo, ostajemo mali, bijedni, nesposobni i vagine. Ostajemo sirotinja koja æe se prodati za sitniš. Pa hajde ti sad nekoga ubijedi da nije tako.

BHF i BiH DO GROBA, VAZDA I UVIJEK.

BHF Press