EP u sjedećoj odbojci za juniore

ImageOvogodisnje otvoreno europsko prvenstvo za juniore u  sjedecoj odbojci odrzace se od 29. oktobra (srijeda) do 01. novembra 2008 (nedjelja)  pod pokroviteljstvom i organizacijom evropskog (ECVD)  i svjetskog odbojkaskog komiteta (WOVD) za fizicki  hendikepirane osobe. Domacin ovogodisnjeg prvenstva je grad Leverkusen,  tj. klub TSV Bayer 04. Na drzavne saveze vec su poslane zvanicne pozivnice (jos  u aprilu), a do sada je dolazak potvrdilo 6 (od maksimalno dozvoljenih 8) ekipa.  Pored nase reprezentacije na prvenstvo su dolazak najavile ekipe: Njemacke,  Rusije, Hrvatske, Poljske i (kako se radi o otvorenom prvenstvu) IR Iran. Na  ECVD je da kasnije odredi regulativu oko grupiranja reprezentacija i njihovih  nastupa.

Kako je oduvijek nase drustvo imalo macehinski odnos prema  ovom nasem najtrofejnijem sportu i njegovim reprezentativcima, necemo propustiti  priliku da vec sada obavijestimo sve institucije drzave Bosne i Hercegovine,  (ukljucujuci sve njene sportske saveze), kao i naravno sve ostale potencijalne  sponzore i donatore na potrebu da se zajednickim i jedinstvenim nastupom aktivno ukljuce  po pitanju financijske, kao i pomoci svake druge vrste nasoj juniorskoj  reprezentacji. Napominjemo da su troskovi puta, boravka, zdravstene pomoci i  koristenja zdravstvene infrastrukture, svih marzi, te samog ucestvovanja na  ovom prvenstvu vec unaprijed poslani svim drzavnim savezima sjedece odbojke tj.  potencijalnim ucesnicima ove sportske manifestacije. Ove troskove svi savezi,  pa i nas, moraju izmiriti sami. To znaci da se vec sada moraju pronaci  financijska sredstva koja osiguravaju ucesce na juniorskom prvenstvu Evrope u  sjedecoj odbojci za nas tim. Okvirni pregled samo ovih obaveznih i minimalnih troskova  prelazi u startu cifru od dvije i pol do tri hiljade eura.

Pozivamo sve drzavne i sportske institucije Bosne i  Hercegovine, kao i privatna lica da pomognu ucesce nase reprezentacije  osiguravajuci ova financijska sredstva za nastup nasih juniora u Leverkusenu u  sto kracem roku. Pravovremena reakcija podize stepen sportske motivacije nase  reprezentacije i osigurava sportske uspjehe koje nasa reprezentacija realno  moze postici.

Pomozimo juniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine kako  bi najoptimalnije mogla nastupiti na predstojecem prvenstvu Evope i obradovati  nasu zemlju jos jednim sportskim uspjehom.

BHFPress