Tri poraza BeHa selekcija u roku 6 sati

Izuzetno los dan nasih sportista je zapoceo porazom kosarkasica od Italije u maloj dvorani Skenderije pred stotinjak gledalaca. Iako su gosce vazile za velikog favorita uoci mece ipak je postojala nada da ce nase djevojke uspjeti napraviti podvig.

U prvoj cetvrtini je to sve i izgledalo dosta dobro, nakon tri minute na semaforu je stajalo 5-1 u nasu korist medjutim sto je vise mec odmicao, razlika se smanjivala tako da je kraju prve cetvrtine bilo 14-14. Rezultatsku ravnotezu smo uspijeli odrzavati do 16. minute kada dolazi do pada u igri i Italija na pauzu odlazi sa visokih +7, 26-33.

Kako je zavrseno prvo poluvrijeme tako je zapocelo i drugo, vec u trecoj minuti nastavka je bilo +10 za Italiju, a do kraja nase kosarkasice nisu smogle snage da se vrate u igru.

Najvecu prednost, gosce su imale u 37. minuti kada je na semaforu stajalo 45:68 a mini-serijom od 8-0 nase kosarkasice smanjuju prednost i postavljaju konacan rezultat, 53-68.

Iduci mec u kvalifikacijama za EP  igramo 23/8 protiv Turske na domacem parketu..

 

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine (U21) u fudbalu/nogometu upisala je novi poraz, ovoga puta bolji su bili vrsnjaci iz Hrvatske koji su na domacem terenu u Koprivnici slavili sa 2-1. Strijelac jedinog pogotka za BiH bio je Aleksandar Kosoric u 25. minuti susreta koji je nakon kornera Stilica bio najvisi u buketu igraca i glavom zakucao loptu iza ledja nemocnog golmana Hrvatske. Strijelci za Hrvatsku su bili Tomislav Busic u 11. i Kresimir Ljubicic u 44. minuti susreta.
Treba napomenuti i to da su izabranici Drazena Ladica u ovaj mec usli bez nogometasa zagrebackog Dinama cije je neigranje proteklih dana izazvalo i prepucavanje izmedju predstavnika Dinama i selektora mlade reprezentacije. S druge strane, u sastavu BiH nije bilo nogometasa Werdera, Saida Husejnovica i novopecenog “spanca” Dialibe Boubacara.

 

Treci poraz nam je donijela nasa A selekcija. Na Bilinom polju pred 10 000 gledalaca, bolji od nasih reprezentativaca su bili Bugari. Nasa reprezentacija je dobro otvorila susret, dvije promasene sanse Muslimovica na pocetku utakmice su trebale rezultirati u nesto vise. Pjanic i Misimovic su briljirali na sredini terena dok su bugarski reprezentativci trazili svoju sansu iz kontri. U 26. minuti hladan tus za sve prisutne. Berbatov kaznjava nesmotrenost Ibricica, vara golmana Brasnica i salje loptu u mrezu. 0-1 i pocetak najlosijeg perioda u igri BeHa reprezentativaca koji rezultira u jos jednu kontru preko brzonogog Petrova ciji centarsut u mrezu posprema ko drugi nego Dmitar Berbatov, prva zvijezda bugarskog nogometa, 0-2.

Malo nakon toga, centarsut Berberovica pronalazi Ibricica na drugoj stativi koji pogadja mrezu rezervnog golmana Bugarske, Koleva.

 

Do kraja utakmice biljezimo jos pokusaj Misimovica ciji odlican udarac Kolev, uz pomoc precke, izbija u korner. Treba dodati i to da je kapiten reprezentacije, Emir Spahic, napustio igru zbog povrede aduktora. O ozbiljnosti povrede jos nemamo detaljnije informacije ali nadajmo se da povreda nije ozbiljnije prirode.

Kroz reprezentaciju je i ovog puta prodefiliralo nekoliko “epizodista” za koje cisto sumnjamo da ce dobiti poziv za buduca okupljanja..

 

 

Senijad Ibricic

“Asistencija” Berbatovu i gol Kolevu: Senijad Ibricic