Ne zanima me saradnja sa Blaževićem

Image Sergej Barbarez, bivši kapiten bh. reprezentacije i ljubimac navijaèa, odbio je ponudu Miroslava Bla¾eviæa da bude u njegovom struènom štabu. Doduše, Æirina ponuda nije bila zvanièno, bilo je to njegova zamisao, koju je kanio realizirati, a sve u cilju pomirenja reprezentacije sa navijaèima.

Sergej Barbarez, trenutno odmara u Hamburgu. Evo njegovog komentara.

– Ne zanima me saradnja sa Bla¾eviæem. Nikako radi njega, veæ zbog ambijenta koji je dole. Nema napretka sa ljudima koji godinama sjede i vedre i oblaèe u našem nogometu. Doduše više oblaèe, nego što vedre ka¾e Barbarez.

Šta mislite u Bla¾eviæu, kao novom selektoru, vjerujte li da mo¾e uspjeti?

– Ja Bla¾eviæa kao èovjeka nikad nisam upoznao. Nikad nismo prièali, a o njegovim trenerskim rezultatima neka govore njegova djela. Treba respektirati što je napravio za Hrvatsku. Što se mene tièe, neka mu je sa sreæom u Bosni.

Pojedini bivši bh. asovi napadali su Bla¾eviæa, a onda promijenili kurst. Sada mu nude svaku suradnju. Jedino Vi navijaèi ste ostali na istom kursu.

– Navijaèe ne mo¾eš prepoznati. Mogao je umjesto Æire doæi Murinjo, ali ostaju isti ljudi. Oni koji godinama mijenjaju selektore. Navijaèi su to prepoznali. Ja imam svoj stav koji ne mijenjam tako lako. U svakom sluèaju drago mi je što sam na istoj strani sa navijaèima. Ustvari mi smo uvijek bili na pravoj strani.

Nastavljate li karijeru?

– Još sam u dilemi. Imam nekih opcija, definitivnu odluku æu donijeti za koji dan. Sada odmaram u krugu porodice, èekam da djeca dobiju ferije pa dolazim na odmor u BiH – izjavio je za «San» Sergej Barbarez.

San.ba