Nathan after Hasan?

ImageNathan Ellington, Englez, rodom sa Jamajke, o¾enjen Bosankom, prvotimac je engleskog drugoligaša Watforda. Inaèe, Ellington je igraè "te¾ak" oko 5 miliona funti, a u sezoni 2004/2005 postigao je 24 gola za Wigan . Ekipa Federalne televizije, na èelu sa "Bahom" Topalbeèireviæem posjetila je ovog tamnoputog napdaèa i otkrila kako on ¾eli svim srcem da nastupi za BiH, koju smatra svojom drugom domovinom. Inaèe Ellington je ove sezone u 15 susreta zabio 6 golova. Inaèe, o njemu mo¾emo reæi da je to igraè visok 178cm, da ima 26 godina, dešnjak, te da je engleski dr¾avljanin.Navijaèi ga odmilja zovu "Duke" odnosno "Vojvoda".

Iako visok "samo" 178 cm daje èesto golove glavom. U karijeri je od poznatijih klubova nastupao za Bristol Roverse, West Bromwich Albion, Wigan Athletic, te sadašnji FC Watford. Ukoliko bi ga selektor Meho Kodro pozvao za A tim, on bi automatski postao naš najskuplji igraè, vrijednosti oko 15 miliona maraka.

Usporedbe radi, on bi ove sezone uz Edina D¾eku bio BH reprezentativac sa najviše postignutih golova i to ne zaboravimo, postignutih na Ostrvu.

Ovo je vijest koja je, po meni, predobra da bi bila istinita. Ellington mozda nije ime pred kojim drhti Evropa medjutim cinjenica da je igrac sa Ostrva sigurno garantuje nam da bi smo sa njegovim angazovanjem u BeHa timu dobili jednog modifikovanu i po gol opasniju kopiju Emira Spahica, killera ciji bi dres sigurno bio medju najznojnijim poslije svakog meca. Nadati se da ce selektor Kodro uskoro put Ostrva da provjeri ovog fudbalera jer s njim bi smo, sudeci po klipovima na youtube-u, dosta dobili.

U slucaju da dodje do ovog "transfera", spreman sam da halalim Bahi Topalbecirevicu sve njegove gafove i gluposti kojim nas je hranio poslijednjih nekoliko godina! Konacno malo ozbiljne zurnalistike u nasim zivotima..

 samofudbal.blog.ba