Moj djeèaèki san je dres Reala

ImagePotencijalni bh. reprezentativac Miralem Pjaniæ ponovo je… dospio u centar zbivanja kada je objelodanjeno da se za njega interesiraju engleski velikani Liverpool i Arsenal.

"Sa mnom, a ni sa mojim ocem nije prièao niko iz Arsenala ili Liverpoola ili neko ko zastupa njihove interese. To, naravno, ne znaèi da ti klubovi ne prate moje igre. Zadovoljstvo je èuti da te hvali menad¾er poput Wengera. To je znak da sam na pravom putu. Zadovoljan sam dosadašnjim razvojem karijere i nadam se da æu i dalje napredovati ovim tempom".

Iako æe 2. aprila napuniti 18 godina, Pjaniæ je ove sezone promoviran u glavnog igraèa francuskog prvoligaša Metz. Klub mu daje punu podršku i povjerenje.

Iako mediji izvještavaju o zainteresiranosti najveæih evropskih klubova, Pjaniæ tvrdi da još ne bi volio otiæi iz Francuske.

"Volio bih, poslije Metza, zaigrati za neki veliki francuski klub. Mislim da bi to bio pravi korak u mojoj karijeri. Tek bih poslije, ako zavrijedim, razmišljao o nekom veæem evropskom klubu. Moj djeèaèki san je dres Real Madrida, ali sam svjestan da još nisam na tom nivou i da moram mnogo raditi kako bih postao igraè tog kvaliteta", ka¾e Pjaniæ.

Metz je na sigurnom putu u Drugu ligu. U ovom je trenutku neizvjesno da li æe Pjaniæ igrati u istom dresu i iduæe sezone.

– To æemo se dogovoriti po završetku sezone. Vidjet æemo šta æe biti najbolje za obje strane – rekao je Pjaniæ.

Poziv u bh. reprezentaciju bit æe mi najradosniji dan

Nakon silnih peripetija, Pjaniæ je nedavno ponovo dobio dr¾avljanstvo Bosne i Hercegovine i moguænost da odjene dres bh. reprezentacije. Selektor Meho Kodro gledao je Pjaniæa protiv Bordoa pa je moguæe da mu uputi poziv za prijateljski meè sa Makedonijom, koji se igra u Zenici 26. marta.

– Drago mi je bilo što je selektor Kodro došao u Bordo da me gleda. Nadam se da je bio zadovoljan. Kada i ako budem pozvan u reprezentaciju, to æe biti najradosniji dan u mom ¾ivotu – zakljuèio je Miralem.

 

sportcentar