Kvalifikacije za EuroBasket 2019 – žene: Poraz od Crne Gore u Podgorici

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo gostovala kod Crne Gore u Podgorici. Slavila je Crna Gora rezultatom 76:55.

Crnogorke su bolje otvorile utakmicu i na krilima Jelene Dubljević došle su do četiri poena prednosti (8:4). Nastavila je Dubljević s fantastičnom igrom i u drugom dijelu prve četvrtine, pa je Crna Gora nakon deset minuta igre imala jedanaest poena prednosti (21:10). Dubljević je u prvoj četvrtini postigla 11 poena.

U drugoj četvrtini naše djevojke prave fantastičnu seriju (17:3) i nakon nešto više od pet minuta igre dolaze do plus tri (27:24). Crnogorke su uzvratile serijom 12:0 i minutu prije kraja imale su plus devet (36:27) Na odmor su otišle s pet poena prednosti (37:32).

Crna Gora mnogo bolje otvara drugo poluvrijeme i brzo dolazi do dvocifrene prednosti. Nakon pet minuta igre u nastavku bilo je 49:36 za domaćina u Podgorici. Crnogorke su u posljednjih deset minuta ušle sa deset poena prednosti (53:43).

Crna Gora je u posljednjoj četvrtini napravila veliku razliku i na kraju bez mnogo problema slavila rezultatom 76:55.

Najefikasnija kod Crne Gore bila je Dubljević sa 26 postignutih poena, dok je u našem timu Vrančić postigla 10 poena.

Statistički učinak seniorki u večerašnjoj utakmici

U drugom susretu grupe A reprezentacija Slovačke slavila je rezultatom 78:62 protiv Islanda.

Radiosarajevo.ba/BHF PRESS