Završen III Međunarodni rukometni turnir “Handball in my heart” u Zavidovićima i Žepču

Dodjelom medalja i pehara najuspješnijim ekipama i pojedincima, u nedjelju naveče spuštena je zavjesa na trodnevni 3. međunarodni rukometni turnir “Rukomet u srcu, Zavidovići – Žepče 2016” čiji su organizatori bili Rukometni klub Krivaja i Rukometni klub Žepče.

Na turniru je kao što smo i ranije pisali učešće i uzela naša kadetska rukometna reprezentacija (mlađi kadeti – 2000/01 godište).

U okviru grupne faze turnira naši kadeti su ostvarili tri pobjede i jedan poraz. Naši kadeti su poraženi na otvaranju turnira od RK Žepče sa 17:18, da bi u preostale tri utakmice u okviru grupe A upisali tri pobjede (RK Vardar 20:15, RK Nikšić 31:14, Crna Gora 1 28:18) što je bilo dovoljno za drugo mjesto u grupi A i prolazak u polufinale.

U polufinalu su se sastali sa prvoplasiranom ekipom grupe B, RK Krivaja, i sa pobjedom od 23:22 obezbjedili plasman finale turnira gdje ih je čekala ekipa RK Žepče, koja ja u drugom polufinalnom susretu bila bolja od RK Metković sa 16:15.

U finalu turnira naši kadeti su bili bolji od RK Žepče sa 17:16 i tako se na najbolji način revanširali Žepču za jedini poraz na turniru.

Najbolji pojedinci u konkurenciji ml.kadeta (2000/2001) su bili: strijelac Tomislav Jukić (Žepče), golman Muhamed Ali Omerović (Krivaja), igrač Nedim Hadžić (Bosna i Hercegovina).