Kvalifikacije za U-21 EURO 2017: Remi mladih reprezentativaca BiH sa Englezima u Sarajevu

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovina odigrala je danas u Sarajevu neriješeno 0:0 sa Engleskom u četvrtom susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Obje ekipe su stvorile nekoliko povoljnih prilika za pogodak ali se rezultat nije mijenjao. Naš tim je od 72’ imao igrača više jer je Stephens dobio drugi žuti karton zbog prekršaja nad Ćerimagićem.

Nakon utakmice Darko Nestorović je izjavio: „Govorili smo i prije da ako ponovimo igru kao protiv Švajcarske možemo očekivati povoljan rezultat. Tako je i bilo. Momci su ostavili srce na terenu. Taktički su odradili sve ono što smo se i dogovorili. Zaustavili smo Engleze i tražili brzu transformaciju u kontre. Nedostajalo nam je malo sreće da postignemo pogodak, ali mislim da smo vratili samopouzdanje jer smo pokazali da možemo igrati i protiv najjačih timova.“

Predstavnicima medija se obratio i Gareth Southgate, selektor Engleske: „Teška utakmica sa dosta prekršaja. Možda smo mogli i da pobijedimo, ali 0:0 je realan reultat. Okrećemo se narednim utakmicama, pred nama je još mnogo izazova u ovim kvalifikacijama.“

Reprezentacija BiH kvalifikacije nastavlja 25. marta naredne godine gostovanjem u Kazahstanu.

Bosna i Hercegovina-Engleska 0:0
Stadion: Asim Ferhatović Hase, Sarajevo.
Sudija: Alexander Harkam (Austrija).
Pomoćnici: Andreas Witschnigg, Robert Steinacher (Austrija).
4. sudija: Christopher Jaeger (Austrija).

Žuti kartoni: Marin Popović, Haris Hajradinović, Smail Prevljak (BiH) Nathaniel Chalobah, Jack Stephens, Calum Chambers (Engleska).
Crveni karton: Jack Stephens (Engleska).

Bosna i Hercegovina: Kenan Pirić, Eldar Čivić, Aleksandar Jovičić, Kerim Memija, Damir Sadiković, Armin Ćerimagić (90. Dino Bajrić), Marin Popović, Haris Hajradinović, Siniša Saničanin, Ajdin Redžić, Smail Prevljak. Selektor: Darko Nestorović.

Engleska: Jordan Pickford, Dominic Iorfa, Matt Targett, Nathaniel Chalobah, Calum Chambers, Lewis Baker, James Ward-Prowse, Chuba Akpom (70. Duncan Watmore), Ruben Loftus-Cheek (85. Jake Forster-Caskey), Dominic Solanke (88. Cauley Woodrow). Selektor Gareth Southgate.

N/FS BIH