Zmajevi preko Holandije do nove pobjede

alt

Košarkaški tim Bosne i Hercegovine savladao je večeras u Skenderiji selekciju Holandije rezultatom 99:83 (28:24, 21:22, 15:32, 35:15).

Bila je dobra utakmica u kojoj je naš tim uglavnom kontrolisaoigru iako je u gostujući sastav ozbiljni zaprijetio u trećem periodu, kada je u jednom trenutku i prešao u vodstvo, koje nisu uspelizadržati do kraja.

Prvo poluvrijeme apsolutno je pripalo našem timu. Sve je vrlo dobro funkcionisalo – strijelci su bili raspoloženi a visoki igrači sjajno su kontrolisali igru u skoku. 

Igrao je dobro Mirza Teletović koji je ponovo bio glavni bh. igrač, a sjajno su ga pratili Wright i Kikanović. Rezultat je išao u korist bh. tima. Prvi period igre okončan je rezultatom 28:24, dok je drugu četvrtinu Holandija dobila rezultatom 22:21. 

Drugo poluvrijeme naš tim otvorio je katastrofalnom igrom u svim segmentima. Ništa nije funkcionisalo u ekipi Aleksandra Petrovića. U naš tim uvukla se nepotrebna nervoza, dok je gostujući sastav držao sjajan procenat šuta. Uporni Holanđani smanjivali su prednost iz minute u minut, da bi u finišu trećeg perioda rezultat okrenuli u svoju korist. Loša treća četvrtina otišla je na stranu Lala, pa su u posljednji period ušli s minimalnom prednošću. 

Posljednju dionicu vrlo dobro otvorio je najbolji bh. igrač MirzaTeletović vrativši prednost našima sa nekoliko vezanih koševa. Pratio ga je Wright kvalitetnom igrom u defanzivi a sve vrijeme su se čekali poeni danas indisponiranog Đedovića koji je odigrao najslabiju partiju u kvalifikacijama. 

Do kraja utakmice, naša selekcija mirno je susret privela kraju iako je ulog bio ogroman. Konačan rezultat bio je 99:83

Najbolji u bh. timu bio je Teletović sa 34 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Wright je bio na korak do triple – double (24 poena, 9 skokova i 9 asistencija).

U narednom kolu naši će gostovati u Gruziji. 

Radiosarajevo.ba