Komitet za normalizaciju N/FS BiH imenovao selektore

Karačić će voditi juniore, Malkočević kadete, Matan haklere, Huremova dame…

alt

Komitet za normalizaciju Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, nakon što je za selektora U-21 reprezentacije BiH imenovao Vladu Jagodića, danas je izabrao i ostale selektore.

Husref Musemić izabran je za selektora Olimpijsko-mediteranske reprezentacije, a njegovi saradnici bit će Darko Nestorović, Boris Gavran i Aleksandar Božović.

Povjerenje Komiteta dobio je i Toni Karačić, koji će voditi juniorsku reprezentaciju (U-19), a njegovi pomoćnici su Dženan Uščuplić, Saša Krupljanin i Kenan Bečirović. Kadetsku reprezentaciju vodit će Sakib Malkočević, sa asistentima: Admir Adžem, Duško Petrović i Goran Brašnić, dok je za selektora U-15 reprezentacije izabran Zoran Erbez (pomoćnici: Amir Japaur, Miodrag Bodiroga i Stamenko Ćošković).

Novi selektor malonogometne reprezentacije je Boro Matan, a njegovi pomoćnici Muhamed Poričanin, Siniša Mulina i Josip Čilić. Samira Hurem imenovana je za selektora ženske reprezentacije, a njene saradnice bit će Ivana Vlaić i Olivera Đurđević. Selektor juniorki je Momčilo Stanić (pomoćnici/e: Arijana Puljić i Mirsad Đogo), a kadetkinja Ilija Lucić (Sabina Pehić i Duško Pekija).

(SCsport)