Subašić počeo prikupljati informacije o protivnicima

Planirana provjera protiv Hrvatske • Azerbejd¾an prvi rival u kvalifikacijama

Image 

 

Hamid Subašiæ, selektor ¾enske seniorske reprezentacije BiH u nedjelju æe u Gradaècu izvršiti prozivku igraèica.

Subašiæ je na pripreme pozvao 17 odbojkašica od kojih æe 12 otputovati na kvalifikacijske turnire koje naša najjaèa selekcija igra u Azerbejd¾anu i Bjelorusiji za plasman na Evropsko prvenstvo.

Pripreme naše najjaèe selekcije æe se svoditi na taktièko-tehnièkim elementima, kao i na podizanju forme odbojkašica.
Naša najjaèa selekcija æe u sklopu priprema odigrati i jedan prijateljski susret u D¾akovu 14. maja protiv reprezentacije Hrvatske.

– Protiv Hrvatske nam rezultat neæe biti u prvom planu. Pru¾it æu šansu svakoj igraèici da se doka¾e, kako bi mogao vidjeti na koga mogu raèunati u kvalifikacijama. Iako jedan meè neæe moæi ništa specijalno pokazati, ipak bolje je odigrati i jedan prijateljski susret nego ni jedan – kazao je Subašiæ, selektor ¾enske reprezentacije BiH.

Prvi kvalifikacioni turnir naša reprezentacija æe odigrati u Bjelorusiji od 21. do 23. maja, dok je drugi na programu od 28. do 30. maja u Azerbejd¾anu.

BiH æe na prvom kvalifikacijskom turniru prvi meè odigrati protiv Azerbejd¾ana, drugi je na programu sa Bjelorusijom, dok je treæi na rasporedu sa Gruzijom.

– Došao sam do osnovnih informacija o protivnièkim selekcijama, a to su sastavi igraèica i slobodno mogu reæi da Azerbejd¾an i Bjelorusija ima odliène odbojkašice i zaista æe nam biti teško boriti se protiv njih.

– Našu šansu vidim protiv Gruzije i nadam se da protiv njih mo¾emo ostvariti dvije pobjede, dok bi putnika u bara¾ trebali odluèiti dueli izmeðu nas i Bjelorusije – kazao je Subašiæ, kojem æe oko prikupljanja informacija o protivnièkim selekcijama pomoæi Miroslav Aksentijeviæ, selektor Hrvatske reprezentacije.

Spisak reprezentativki

TEHNIÈARI: Helena Košutiæ (Gacko), Alma Bešlagiæ (Crvena zvezda), Azra Baruèiæ (Polo).

SREDNJI BLOKERI: Nataša Slijepèeviæ (Jahorina), Amela Had¾iæ (Tuzla), Arijana Okuka (Gacko), Sanja Kjiæ-Ðuriæ (Radnik).

OREKTORI: Verica Simiæ (Radnik), Ivana Gradoviæ (Kula Gradaèac), Miljana Trivuniæ (Tuzla) .

PRIMAÈI: Dragana Bartula (Klek), Brankica Mihajloviæ (Cirih Volero), Erna Sinanoviæ (Kula Gradaèac), Edina Begiæ (Imzit Dobrinja), Amila Gopo (Polo).

LIBERO: Lejla Muftiæ (Kula Gradaèac), Ajla Omerhod¾iæ (Jedinstvo).

(Avaz Sport)