Wolfsburgov "bosanski" duo razmontirao Hoffenheim!

ImageNogometaši aktualnog njemaèkog nogometnog prvaka Wolfsburga svladali su na svom stadionu Hofenheim sa 4-0 u prvom nedjeljnom dvoboju 29. kola Bundeslige.

Cijeli dvoboj odigrala su sva èetvorica bosansko-hercegovaèkih reprezentativaca, D¾eko i Misimoviæ kod domaæina, odnosno Sejad Salihoviæ i Vedad Ibiševiæ kod gostiju. Na kraju dvoboja okupili su se zajedno na centru i razmijenili pokoju rijeè, a znatno više razloga za zadovoljstvo imali su Wolfsburgovi Bosanci, i zbog momèadskog i zbog osobnog uèinka.

No, idemo redom. D¾eko je prvi gol na utakmici zabio u 25. minuti, glavom s pet metara, nakon što ga je odliènim centaršutem s lijeve strane poslu¾io Gentner. U 51. minuti, domaæin je poveæao prednost. Misimoviæ je slobodnim udarcem s desne strane kompjutorski precizno pronašao Talijana Barzaglija koji je poentirao glavom za svoj prvi pogodak sezone u Bundesligi.

D¾eko je poveo akciju za treæi gol domaæina u 74. minuti, uposlio je Misimoviæa, a ovaj je sjajno izbacio iz igre gostujuæe obrambene igraèe i udarcem lijevom nogom u sami kut pogodio za 3-0. Tek što su gosti krenuli s centra, veæ u sljedeæoj minuti je D¾eko iz kontranapada opet bio strijelac. Izvrsno ga je pronašao Grafite, a D¾eko je postigao još jedan pogodak iz blizine, ovoga puta s nogom.

Bio je to njegov 18. pogodak ove sezone u Bundesligi, a èetvrti puta u zadnjih pet dvoboja bio je dvostruki strijelac! Zatajio je, kao i cijela momèad, jedino u prethodnom Wolfsburgovom domaæem ogledu protiv Herthe, u kojem su gosti iz Berlina neoèekivano slavili s 5-1. Ovoga puta su D¾eko i suigraèi pokazali sasvim drukèije lice.

Sa Kießlingom iz Bayera i Kuranyijem iz Schalkea, D¾eko se izjednaèio se po broju golova, sva trojica na vrhu ljestvice imaju po 18. No, ako gledamo zbroj golova i asistencija, Tu je D¾eko najbolji, jer je deset puta ove sezone dodavao za gol svoje momèadi. Na toj ljestvici (zbroj golova i asistencija) je Misimoviæ na petom mjestu s 20 bodova, jer je protiv Hoffenheima upisao deveti gol i 11. asistenciju ove sezone.

Wolfsburg zauzima deveto mjesto na ljestvici sa 43 boda, a Hoffenheim, koji je u zadnjih pet kola osvojio samo dva boda, dr¾i 11. mjesto s 34 boda.

 

(Totalsport)

 

Golove naših reprezentativaca mo¾ete pogledati na Našem siteu u rubrici BHF TV .