Za Hukiæa završene kvalifikacije

ImageJasmin Hukiæ neæe pomoæi našim najboljim košarkašima u kvalifikacijama za plasman na “Eurobasket 2009” u Poljskoj. Stanje sa njegovim koljenom nije onakvo kakvo je trebalo biti i bh. kapiten se nije se u potpunosti oporavio, pa je nakon razgovora sa struènim štabom i ljekarskim timom donio odluku da se vraæa u Ljubljanu na fizikalnu terapiju.

Selektor Mensur Bajramoviæ kazao je za www.SportSport.ba kako je izostanak Hukiæa veliki hendikep.

“Na našu ¾alost, ostali smo bez kvalitetnog igraèa i lidera na parketu. Huka je pokazao kakav je profesionalac kada se prikljuèio pripremama našeg tima, ali je èinjenica da koljeno nije sanirao u potpunosti. Teško je reæi kome je u ovom trenutku te¾e, ali je za dobro svih nas potrebno da se vrati na fizikalni tretman kako bi bio spreman za mjesec dana. Da je ranije otišao na operaciju stvari bi izgledale drugaèije, ovako, vjerujem da æe nam pomoæi na Evropskom prvenstvu 2009. godine”, poruèio je prije nekoliko minuta Bajramoviæ za naš online magazin.

Naša reprezentacija u utorak putuje u tursku Konju na “Efes pilsen kup” na kojem æe snage odmjeriti sa Velikom Britanijom, Polrtugalom i domaæom reprezentacijom.

“Nije praksa da se u pripremnim meèevima sastajemo sa timovima sa kojima æemo voditi bitku u kvalifikacijama, ali je mo¾da dobro da se uvjerimo u snagu Britanaca. Ne trebamo se nikoga bojati jer smo pokazali da imamo kvalitet i da uz maksimalan anga¾man i pristup mo¾emo dobiti svakoga”, naglasio je Bajramoviæ.

sportsport.ba