Finsku i Litvaniju nipo¹to ne smijemo potcijeniti

ImageObradoviæ: Glavni igraèi reprezentacije u odliènoj formi

 

 

 

 

 

Reprezentacija ima kvalitet, ali ga moramo dokazati na terenu, ka¾e desni vanjski, koji sjajno igra u španskoj Antekjeri

Antekjera, klub neizostavnog èlana naše rukometne reprezentacije Branislava Obradoviæa, jedno je od iznenaðenja najjaèe lige na svijetu – španskog Asobala.

U posljednjem kolu Antekjera je na svom terenu savladala jaki Aragon (30:25), a gledaoci u BiH koji imaj pristup TV kanalu Sport klub mogli su se i sami uvjeriti u kakvoj se formi nalazi naš desni vanjski. Postigao je sedam golova, a u prethodnom kolu, u kojem je njegova ekipa u gostima iznenadila takoðer respektabilni Valjadolid, tri se puta upisao meðu strijelce.

Ambiciozna ekipa

Finsku i Litvaniju nipošto ne smijemo potcijeniti

Nakon španskih tema, razgovor sa Obradoviæem prebacili smo na domaæe. On æe biti èlan reprezentacije koja æe se 26. decembra okupiti u Sarajevu i poèeti pripreme za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2009. u Hrvatskoj.

Pravi smjer

Reprezentacija posjeduje kvalitet, ali ga moramo dokazati i na terenu. Svi su glavni igraèi trenutno u odliènoj formi pa je najbitnije da svi budu zdravi i da nas zaobiðu povrede. Turnir u Tunisu bio nam je od koristi. Iako nas je tamo igralo samo 12, nosili smo se odlièno i s Danskom i s Norveškom, što pokazuje da idemo u pravom smjeru.

Trebamo biti strpljivi i nipošto ne smijemo potcijeniti protivnike u kvalifikacijama Finsku i Litvaniju. Uvjeren sam da æemo u januaru proæi grupu, a onda, u bara¾u, imati i malo sreæe i plasirati se na Svjetsko prvenstvo – ka¾e Obradoviæ.

Sijudad Real ispred svih

– Mislim da je Sijudad Real najjaèa ekipa u Španiji i da æe odbraniti naslov prvaka. U derbiju posljednjeg kola pretpostavio sam da æe Barcelona pobijediti Real, što se i desilo (26:24), ali ne vjerujem da ove godine Katalonci mogu do titule.

Portland, pak, kuburi s povredama najboljih igraèa. Mnogo ih je uoèi sezone napustilo klub, a nisu dovedene adekvatne zamjene. Oni su bez šansi da budu prvaci – Obradoviæevo je mišljenje.

avaz