Bogdane, tebe smo cekali..

ImageBogdan Ceko novi je clan predsjednistva Nogometnog saveza BiH. Nominovan je kao "srpski kandidat" nakon sto je Jelic preselio na A'iret. Super! Poslije jednog anonimusa, dolazi nam drugi..

Ceko kaze kako je pozitivno to sto ne zivi od fudbala. Hmm, pa ne zive ni Munib, ni Pasa, ni Dominkovic ni Colakovic od fudbala. Oni zive od lopovluka..

Negdje procitah da Bogdan Ceko poziva navijace na razgovor, lafo pomirenje, ovo ono. Ceko savezov adut za smirenje navijaca? Uozbiljimo se, to je isto kao kad bi navijaci kao svog predstavnika na tim pregovorima poslali nekog iz Sejtana. Ili, Boze sacuvaj, iz Komandosa..

Bogdan Ceko je clan uprave FK Slavija iz istocnog Sarajeva. Na sjednici skupstine NS-a dobio je 85% glasova. Malo nakon toga je povucena optuzba protiv Leotara i Slavije zbog namjestanja utakmice prije koje su igraci Leotara igrali iz 2 u 1 te da ce biti vise od 6 golova na tekmi (zavrseno pobjedom Leotara 4-3 nakon 2-3 na poluvremenu). Nema dokaza, kazu. Kladionice skocile na glavu nekoliko miliona maraka. Dzaba video-snimci uplacivanja igraca Leotara, dzaba ocigledan primjer pustanja treceg gola Leotara, dzaba.. Ma dzaba sve, u grad je ujahao novi serif i po njemu je sve regularno. Yippee-ki-yaeee…

Znaci, gdje drug Milan stade tu ce drug Bogdan da produzi. Sta je slijedece? Penal svakih 45 minuta za domace na stadionu u Lukavici? Ili ce u cast pokojnog Milana, ipak Modrica da bude prvak? Ili mozda ukidanje Celika jer ima preglasne navijace? Reanimacija mrtvog NK Zepce jer "Montazi" direktora Ceke je zagarantvan posao u srednjoj Bosni? Ma nista me vise ne moze iznenaditi..

Bogdan Ceko sebe propagira kao politicki neangazovanog. Jasta. Ko je nasjeo na ovu fintu, gori je od onih indijanaca sto jos uvijek padaju na Berberovicev "laznjak"..

Fudbalska karijera Bogdana Ceke, po njegovoj izjavi Avazu, se svodi na igranje u Sarajevskoj Iskri kod rahmetli Setka. Odlicno! Kad vec ne mozemo pribliziti nekadasnje "zonase" Premijer ligi, mozemo onda Premijer ligu pribliziti "zonasima"..

I za kraj ono najtuznije. Ceko je 1952. godiste, tek mu je 55 godina. Ako ga ne pogodi sudbina pokojnog Milana, moracemo ga trpiti najmanje jos 10 godina. No, nema veze. Cekali smo i chekamo. Docekacemo valjda. A kad docekamo, tada za Ceku i druge Ceke nece biti mjesta ni u Slaviji ni u Sarajevskoj Iskri.

samofudbal.blog.ba