Novinari tek sada aktualizirali slučaj našeg golmana Asmira Begovića?

ImageVjerojatno se mnogi posjetioci naseg portala sjecaju da smo tacno prije 6 mjeseci objavili ekskluzivni intervju sa Asmirom Begovicem, golmanom Portsmunta, koji zbog indolentnosti naseg saveza, umjesto za BiH, brani za mladje selekcije Kanade. Kompletan tekst mozete pogedati na:
http://www.bhfanaticos.com/index.php?optio…61&Itemid=2

Znaci, ovaj intervju smo uradili prije nego sto je donesen novi zakon FIFA-e koji omogucava igracima da biraju za koju ce reprezentaciju igrati.

Tada, na zalost, ovu vijest nije objavio niti jedan sportski novinar iako smo dobro upoznati da mnogi od njih cesto „zalaze“ na nas portal u potrazi za informacijama.

Zasto onda ODJEDNOM ovih dana tolika „zabrinutost“ novinara za Asmirom Begovicem?
Zasto su toliko cekali pa tek sada objavljuju tekstove o njemu?

Da li je potrebno platiti nekom novinaru da bi se objavio tekst o uspjesnim, mladim bh. talentima koji su zeljni da zaigraju za svoju domovinu bez obzira na cinjenicu da su znanje i sposobosti godinama sticali u drugim zemljama?

Zato se ne trebamo ljutiti niti kriviti nase igrace kada donesu odluke da zaigraju za reprezentacije drugih drzava nego trebamo traziti krivce u nasim institucijama i iste adekvatno sankcionisati. Proteklih godina bili smo svjedoci mnogih nasih igraca koji su, i pored silne zelje da zaigraju za BiH, zaigrali za druge drzave?! Jasno je da nisu ne zeljeli biti marionete i sredstvo zarade kriminalaca, sumnjivih menadzera, novinara, sportskih radnika.

Mi cemo i dalje izvjestavati o nasim mladim talentima sirom Evrope i svijeta. Nasa satisfakcija nije materijalne prirode. Mi zelimo da nasa djeca igraju za svoju drzavu, da BiH konacno pocne biljeziti uspjehe na sportskim arenama, da se strucni i kompetetni ljudi dovedu na funkcije, da nema afera, kriminala, pronevjera…

BHF press