U16 – žene: Poraz od Finske, protiv Švedske za sedmo mjesto

Ženska kadetska košarkaška reprezentacija BiH poražena je danas od selekcije Finske rezultatom 71:59 u susretu za plasman od petog do osmog mjesta na Europskom prvenstvu B divizije.

Nakon što naša reprezentacija nije prošla među četiri najbolja tima u B diviziji, izabranice Slobodana Kecmana danas su igrale susret za plasman od petog do osmog mjesta u B diviziji.

Već od početka utakmice, Finska se nametnula kao bolji protivnik i nakon prve četvrtine imala je ogromno vodstvo rezultatom 25:13, čime je pred našim timom bio jako težak zadatak da se vrati u nastavak meča. Situacija je dodatno otežana na poluvremenu, na kojem je naš tim gubio rezultatom 44:29.

Tek je u trećoj četvrtini reprezentacija BiH zaigrala nešto bolje, te je uspjela smanjiti prednost Finske, a rezultat je bio 57:46 u korist Finske. Do kraja susreta, Finska je zadržala svoje vodstvo i slavila je pobjedu rezultatom 71:59.

Najefikasnija u našim redovima bila je Ksenija Mitrić, koja je ubacila 18 poena, uz jedan skok, dvije asistencije i dvije ukradene lopte. U redovima Finske, Awak Kuier je ubacila 24 poena, uz deset skokova i asistenciju.

Statistički učinak kadetkinja protiv Finske

Narednu, ujedno i posljednju utakmicu na EP-u u Skoplju naše kadetkinje igraju sutra (subota) protiv Švedske od 14:15 sati za plasman na sedmo mjesto.

Sport1.ba/BHF PRESS