Kvalifikacije za U-21 EURO 2019: Minimalan poraz od Švicarske u Bielu

U drugom susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Bielu od Švicarske sa 0:1.

Iz prve prilike na susretu Švicarci su došli do prednosti. Igrala se 12’ kada je Hefti ostao sam iskosa sa desne strane bh. kaznenog prostora. Njegov šut je odbranio Karačić, ali lopta se odbila do Haasa kojem nije bilo teško da sa dva metra pogodi mrežu za 1:0.

Samo dvije minute nakon gola imao je kapiten domaćeg tima Haas još jednu priliku, ali nije bio precizan. Fernanders je u 30’ dobro pokušao sa distance, a Karačić izbacuje loptu u korner.

Kuzmanović je u 41’ imao dobru priliku za bh. tim kada je ušao u protivnički šesnaesterac sa desne strane, ali je šutirao pored gola. To je bila posljednja šansa u prvom periodu igre.

I u drugom poluvremenu su prvi zaprijetili Švicarci, ali je Karačić još jednom siguran nakon šuta Fernandesa.

Blizu izjednačenja naš tim je bio u 54’ kada je Menalo odlično šutirao sa distance, a Kobel krajnjim naporom loptu izbacuje u korner.

Odličnu akciju izabranici Vinka Marinovića su izveli u 59’, lopta je došla do Gojaka koji iz povoljne pozicije sa desetak metara pokušava da lobuje Kobela, ali lopta pada na prečku i odbija se u gol aut.

Pokušao je u 64’ i Todorović sa distance, ali nije bio precizan. Švicarci su u 68’ imali priliku kada je Grgić šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla pored gola.

Memija je u 83’ odlično centrirao sa desne strane, a šut glavom rezerviste Aganspahića nije bio precizan.

Do kraja meča nije bilo prilika i ostalo je 1:0 za domaći sastav.

Imao je bh. tim i veliku podršku navijača na ovom susretu.

BHF u Bielu

Švicarska-Bosna i Hercegovina 1:0 (1:0)
Stadion: Biel/Bienne, Biel.
Sudija: Lawrence Visser (Belgija).
Pomoćnici: Karel De Rocker, Jo de Weirdt (Belgija).
4. sudija: Bram Van Driessche (Belgija).

Golovi: 1:0 Haas (12’).

Žuti kartoni: Fernandes, Zakaria (Švicarska), Radeljić, Hadžiahmetović (BiH).

Švicarska: Gregor Kobel, Nicolas Stettler, Silvan Hefti (46. Jean Pierre Rhyner), Remo Arnold, Nicolas Haas (60. Anto Grgić), Joao De Oliveira, Denis Zakaria, Shkelqim Demhasaj, Edimilson Fernandes (90. Nicolas Hunziker), Djibril Sow, Jordan Lotomba. Selektor: Heinz Moser.

Bosna i Hercegovina: Goran Karačić, Darko Todorović, Marko Mihojević, Stjepan Radeljić, Kerim Memija, Ajdin Redžić (66. Stjepan Lončar), Dženis Beganović (81. Almir Aganspahić), Amer Gojak, Mićo Kuzmanović (70. Nemanja Anđušić), Amir Hadžiahmetović, Luka Menalo. Selektor: Vinko Marinović.

Još jedan meč grupe 8 je odigran sinoć u kojem je Rumunija kao gost pobijedila Lihtenštajn rezultatom 2:0.

N/FS BIH