Vršajević i Krunić propuštaju utakmicu sa Grčkom

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odmjerit će snage s Grčkom devetog juna u Zenici, a ‘serija povreda’ naših reprezentativaca je nastavljena. Za utakmicu neće konkurisati Avdija Vršajević i Rade Krunić.

Vršajević iza sebe ima odličnu sezonu u turskoj Superligi, no zbog povrede na posljednjoj utakmici Osmanlispora neće biti u konkurenciji za Grčku. “Poštovani navijači i mediji, želim vas obavijestiti da ću nažalost propustiti utakmicu protiv Grčke zbog povrede koljena, koju sam zadobio na posljednjoj utakmici Osmanlispora. U razgovoru sa selektorom Baždarevićem i dr. Karabegom, odlučili smo da ne dolazim na okupljanje jer za Grčku su potrebni samo 100% spremni igrači. Prve prognoze govore da ću morati pauzirati 3 do 4 sedmice. Žao mi je što neću moći pomoći reprezentaciji u narednoj utakmici, ali vjerujem u svoje suigrače i želim im puno sreće!”, napisao je Vršajević još u srijedu na socijalnim mrežama.

Utakmicu protiv Grčke propustiti će i veznjak Empolija Rade Krunić. Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje odigrao je jako dobru utakmicu protiv Albanije u gostima, a očekivalo se da bi mogao dobiti šansu za nastup i protiv Grčke.

Ipak, od toga neće biti ništa, jer je Krunić kroz duži vremenski period kuburio sa povredom, a stručni štab odlučio se da mu da šansu za potpuni oporavak prije susreta sa Grcima. Međutim, posljednje pretrage su pokazale da Krunić neće biti dovoljno spreman za utakmicu, pa Mehmed Baždarević neće računati na njega u ovoj utakmici.

”Zbog povrede neću biti u mogućnosti pomoći svojim kolegama protiv Grčke. Teška srca napuštam pripreme u vjeri da ćemo osvojiti tri važna boda u Zenici. Bit ću im najveća potpora i navijač.” napisao je Krunić u nedjelju na socijalnim mrežama.

Još uvijek je nepoznat status povreda Miralema Pjanića i Riada Bajića, a pitanje je i koliko je za utakmicu spreman Muhamed Bešić.

Sport1.ba/BHF PRESS