U20 – žene: Poraz od Španije u posljednjoj utakmici grupne faze, protiv Italije u 1/8 finala

Naša U20 ženska košarkaša repezentacija sinoć je odigrala svoju posljednju utakmicu u okviru grupne faze Europskog prvenstva A divizije u Portugalu.

Protivnik našim djevojkama je bila Španija, aktuelni prvak u kategoriji igračica do 20 godina. Bio je ovo susret u kojem su Španjolke imale apsolutnu dominaciju. Prvu četvrtinu naše djevojke završile su sa 8 poena zaostatka rezultatom 15:23, da bi Španjolke prednost povećale i u drugoj četvrtini pa se na odmor otišlo sa rezultatom 29:44.

Zaostatak od 15 poena  povećao se u trećoj četvrtini za 16 poena i tako su Španjolke u posljednju četvrtinu ušle sa prednosti sa velikim 31 poenom. Posljednja četvrtina pripala je također Španiji u kojoj je potvrđena dominacija tokom cijelog susreta sa dodatih 13 poena razlike za konačnih 49:93.

Najefikasnije u našim redovima su bile Nikolina Zubac sa 18 poena uz 5 skokova i jednu asistenciju i Melisa Brčaninović sa 13 poena uz pet skokova i jednu asistenciju.

Naše djevojke su grupnu fazu završile sa tri poraza na posljednjem mjestu grupe A i u osmini finala sastati će se sa Italijom, prvoplasiranom ekipom grupe B.

Utakmica sa Italijom je na rasporedu danas od 17:15 sati.