29.03.2005. Danas u Savezu – Sutra u Kavezu!

alt

29. marta 2005. počelo je ovako:

RAT SAVEZU!!! 

Nakon 10 godina blamaza, tuge, lopovluka i bruke vrijeme je da odu! 
Mi, navijaci svih reprezentacija Bosne i Hercegovine, BHFanaticosi, pozivamo: 

1. Sve navijacke grupacije u Bosni i Hercegovini! Od Manijaka, Hordi zla, Robijasa pa do Fukara, Belaj Boysa, Red Army-ja te svih drugih navijackih grupacija koje BiH smatraju svojom domovinom! Pridruzite nam se, vrijeme je da se mnoge stvari u nasem nogometu/fudbalu promjene!! 

2. Pozivamo i Hayat, FTV, RTRS, OBN, Avaz, Nezavisne novine, Oslobodjenje i sve ostale medije da nam se prikljuce da jednom za sva vremena otjeramo bagru sto nama, fudbalskim/nogometnim zaljubljnicima, vec godinama zagorcava zivot! 

Imamo samo jedan zahtjev: 
Ostavke generalnog sekretara N/FS BiH gosp.Usanovica,direktora svih reprezentativnih selekcija,gosp.Pasalica i kompletno predsjednistvo N/FS BiH na celu sa gosp.Dominikovicem. 

Razloga za ovaj nas potez ima puno. Krenucemo redom: 

1. Navodno uzimanje procenta na transfer igraca kojima je repka posluzila kao “izlog” a koji nemaju veze o fudbalu. Ocigledni primjeri su Bosnjak, Damjanovic, Crnogorac i mnogi drugi. 

2. Naplacivanje poziva u repkine selekcije i to od juniorske pa do A-selekcije. Da li ste Vi, javnost BiH, ikada culi za Esada Razica, Admira Hazndara i Adnana Alisica? Niste i necete dok ta djeca sebi ne kupe mjesto u repki! 

3. Slucaj Rahimic u koji smo svi vrlo dobro upoznati… 

4. Premjestanje odlucujuce tekme protiv Danske iz Zenice u Sarajevo. Niko nikada iz saveza nije pokazao papir/faks/pismo/mail/ od Uefa-e na kojem pise da je “Bilino polje” fakat suspendovano! 

5. Tekma protiv SCG! Ista stvar kao i pod tackom 4! 

6. Neodazivanje na nase pozive za saradnju! Svako gostovanje se sami o sebi brinemo jer radimo nesto (i za nekoga) sto (koga) volimo! Cetiri ulaznice (od po 2 eura!) za utakmicu u Rumuniji su sve sto smo od njih dobili, sve drugo smo uredno placali iz svog dzepa! 

7. Nevidjene blamaze koje se svakog vikenda desavaju na fudbalskim/nogometnim terenima sirom BiH. Nas savez nista ne cini da to dovede u red i samim tim nam svima daju do znanja da su oni u stvari nekompetentni za ovaj pos'o! 

Selektor Sliskovic i njegovi igraci imaju i uvijek ce imati nasu punu podrsku! Mi nismo zlopamtila ni ti indijanci pa da mislimo da je Bosna Brazil, svjesni smo nasih mogucnosti a jedino sto od njih trazimo je borba i maksimalno zalaganje. Dok bude borbe bice i bodrenja! 

Isto tako shvatamo da je selektor Sliskovic ogranicen u svom poslu zbog prljavih radnji gore spomenute gospode i da su u stvari upravo ONI krivci za neuspijeh u Belgiji! 

Za kraj, zelimo svima da damo do znanja da cemo ustrajati u onom sto smo naumili i da nas nikad, niko i nista ne moze zaustaviti! 

13 hiljada ljudi je plakalo u Briselu prosle subote, 35 hiljada na Kosevu poslije tekme sa Danskom! Pa gospodo, da li Vam ta reprezentacija i ovaj narod ista znace? Ako Vam znace, oticete sami jer im upravo Vi s Vasim amaterskim i krajnje bezobraznim potezima nanosite bol i ubijate u njima zadnju nadu!!! SRAM VAS I STID BILO!!! 

Uz pomoc ostale brace po navijanju u domovini i medija docemo do zeljenog cilja a to je povratak fudbalskih/nogometnih legendi tamo gdje im je i mjesto, u kucu fudbala/nogometa!!! 

Mi smo garancija da se suze Briselske vise NIKAD nece ponoviti!!! 
DANAS U SAVEZU SUTRA U KAVEZU!!!

BHF Press