Selektor Sušić doputovao u Sarajevo: Spisak Meksika me ne zanima

Džeko će sljedeće sezone biti jedan od najboljih strijelaca Premijer lige

Nakon što je prošle sedmice iz Francuske poslao spisak kandidata za prijateljsku utakmicu protiv Meksika (10. februar u Atlanti), selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić doputovao je u Sarajevo.

Pape je radostan što vikend nije donio nikakve loše vijesti u smislu da se neki od igrača sa spiska povrijedio pa ne mora razmišljati o njihovim zamjenama.

Nema otkaza

– Koliko ja znam, ništa se nije desilo. Svi sa spiska narednog ponedjeljka trebaju putovati u Sjedinjene Američke Države – kaže Sušić.

Pape je bio na putu za Sarajevo dok se Mančester siti mučio protiv Nots kauntija u engleskom FA kupu, ali je čuo da je Edin Džeko konačno postigao prvi gol.

– Za jednog golgetera vrlo je bitno da zabija golove, inače gubi samopouzdanje. Šteta je što u prvoj utakmici u kojoj je igrao nije postigao pogodak, to bi mu još više značilo – selektorov je komentar.

Pape dodaje da ne sumnja u Džekin uspjeh na Otoku.

– Sljedeće sezone bit će jedan od najboljih strijelaca lige. Ekipa mu se još ne može nazvati velikom, ali je dobra i perspektivna. Nedostaje im još mnogo da budu veliki, ali imaju novac i sigurno će napraviti jaku ekipu i igrati važnu ulogu u Premijer ligi i Ligi prvaka. Očekujem da krenu stopama Čelzija, koji je za desetak godina od skromne ekipe postao jedan od najjačih klubova u svijetu, a u tome će im Džeko biti ključni faktor – govori Sušić.

Imaju izbor

Tražili smo od selektora komentar o spisku meksičke reprezentacije. Hoze Manuel de la Tore (Jose Torre) pozvao je samo domaće igrače.

– Ne interesira me njihov spisak. Znam da igramo protiv reprezentacije koja je na Mundijalu bila među 16 najboljih. Koga je on zvao, ne zanima me. Oni imaju veliki izbor igrača. Ne vjerujem da nepozivanjem svojih zvijezda žele eksperimentirati i potcjenjivati nas. Vidjet ćete, neće to biti slaba ekipa – rekao nam je Sušić.

Rahimiću i Bešiću ne daju vize

Odlazak Elvira Rahimića u SAD pod znakom je pitanja, jer vezni igrač moskovskog CSKA ima problema s izdavanjem američke vize. Kako saznajemo, sličan problem ima i Muhamed Bešić. Ipak, Sušić se nada da će obojica putovati u Atlantu.


(Avaz)

 

BHT 1 i TV 1 u borbi za prenos iz Atlante, odlučuje N/FS BiH

Utakmica Meksiko – BiH igra se 9. februara sa početkom u 20 sati po lokalnom, odnosno 2 sata ujutro po našem vremenu

Ko će prenositi prijateljsku utakmicu između fudbalskih A reprezentacija Meksika i Bosne i Hercegovine, koja će biti odigrana 9. februara u Atlanti?

Kako saznaje SCsport.ba ponude su poslale dvije televizije, državna BHT 1 i komercijalna TV 1, a konačnu odluku donijet će Nogometni / Fudbalski savez BiH, koji je dobio prava za teritoriju naše zemlje.

“Poslali smo ponudu i čekamo odgovor”, potvrdio je za SCsport.ba Sabahudin Baho Topalbećirević, urednik sportskog programa TV 1.

Interes BHT 1 za prenos iz Atlante u razgovoru za naš portal potvrdio je i Belmin Karamehmedović, v.d. direktora BHT 1.

“Istina je da smo poslali ponudu, no još uvijek nemamo nikakav odgovor. Iskreno, volio bih da što prije dobijemo odgovor, kako bi se mogli organizovati”, kaže Karamehmedović, dodavši da su finansijski detalji ponude tajna:

“Punudili smo dio novca za otkup prava, a dio marketinškog prostora, odnosno minuta koje bi iskoristio Savez”.

Utakmica Meksiko – BiH igra se 9. februara sa početkom u 20 sati po lokalnom, odnosno 2 sata ujutro po našem vremenu. Ukoliko bi BHT 1 dobio prava prenosa, saznajemo da bi osim direktnog prenosa, utakmica bila emitirana i u reprizi, 10. februara.

 

(SCSport)