U Sarajevo stigao i Mirza Teletović

Šanse da naš najbolji igraè nastupi u kvalifikacijama su minimalne

Image 

Bh. košarkaški reprezentativci okupili su se u Sarajevu. Meðu njima je i naš najbolji igraè Mirza Teletoviæ, iz èijih se rijeèi mo¾e naslutiti da od njegovog nastupa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2011. neæe biti ništa.

Kako ka¾e, ljekari su mu preporuèili tri mjeseca pauze. U suprotnom, krilo španskog prvaka Kaha laborala riskira pogoršanje povreda koljena i kuka.

– Imao sam ogromnu ¾elju da igram ne oèekujuæi da bi se mogla desiti povreda. Iz mog kluba ništa nisu uvjetovali, odluka je na meni, ali su me ljekari upozorili da riskiram šest mjeseci do godinu pauze – ka¾e Teletoviæ.

Selektor Sabit Had¾iæ naglasio je da æe povrijeðeni igraèi danas proæi preglede, nakon èega æe biti poznato hoæe li ostati u reprezentaciji.

– Oèekujem da æemo uz kvalitetne pripreme, i pored svih nedaæa, izboriti nastup na EP-u – rekao je Had¾iæ.

U kategoriji upitnih zbog povreda su još Goran Ikoniæ i Elmedin Kikanoviæ, kojem je dodatni problem navodni doping. Naime, srbijanski mediji prenijeli su da je Kikanoviæ, doskora èlan beogradske Crvene zvezde, meðu šestero sportista koji su koristili nedozvoljene stimulanse, i to za vrijeme nedavnog plej-ofa.

Zbog toga æe Kikanoviæ, vjerovatno, morati otputovati nazad, u Beograd. Bh. tim je smješten u hotelu “Hungaria” na Ilid¾i, a trenirat æe u Skenderiji.

(Avaz)