FIFA Pjanića proglasila novim Juninhom

Image

Foto: AFP

FIFA.com, slu¾bena internetska stranica Meðunarodne nogometne organizacije, posvetila je veliki prostor 20-godišnjem Miralemu Pjaniæu, bosanskohercegovaèkom nogometašu.

U tekstu gdje se opisuje razvojni put Pjaniæa i njegovo igranje za Metz te nastupi u mladim reprezentacijama Luksemburga, pa nakon toga i odabir Bosne i Hercegovine kao svoje reprezentacije, donosi se i sud mnogih struènjaka koji su radili s njim u karijeri.

"Odmah je bilo oèito da je on pravi, izvorni talent. Odmah je bio dijamant, kojeg je samo trebalo nastaviti brusiti",  rekao je Francis de Taddeo, trener koji je radio u juniorskom pogonu Metza.

U nezahvalnu ulogu je uskoèio Pjaniæ pri dolasku u Lyon, buduæi je legendarni Brazilac tog kluba Juninho napustio Gerland, a iza sebe je u osam godina igranja za njih vodio klub od sedam naslova prvaka u Le Championnatu.

"Mogao sam u¾ivati u kratkom zajednièkom vremenu koje sam proveo u Lyonu s Juninhom. Mnogo sam nauèio od njega i on je velikan svjetskog nogometa, ali nikada nisam ¾elio usporedbe s njim. Uvijek sam ¾elio sagraditi karijeru na svom imenu. Isto tako, Juninho mi je pomagao, ukazao mi je u kojem dijelu moram jaèe i bolje raditi. Samo mi je ponavljao da u¾ivam u igri i da ne stavljam pred sebe veliki teret odgovornosti",  rekao je Pjaniæ, koji je u osmini finala pogotkom na Santiago Bernabeu donio Lyonu prolaz protiv madridskog Reala, a sada vodi momèad i u èetvrtfinalnim ogledima protiv Bordeauxa.

"Svakodnevno radim ¾estoko i ¾elim uèiti i dalje. Nadam se da æu ubrzo popravljati svoju karijeru i biti sve bolji",  zakljuèio je Pjaniæ.

 (Totalsport)