Zbog spornih majica suspendovani Plakalović i Košarac

{youtube}9PaxcsUswQg{/youtube}

Èlanovi Izvršnog komiteta Olimpijskog komiteta BiH odluku su donijeli jednoglasno, što je velika pobjeda sporta nad politikom i nacionalizmom u našoj zemlji, ka¾e Izet Raðo, predsjednik OK BiH, prenosi portal SCsport.ba

Mladen Plakaloviæ i Nemanja Košarac suspendirani su na 90 dana iz svih takmièenja, odluèio je Izvršni komitet Olimpijskog komiteta BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu.

Kako je objavio SCsport.ba, IK OK BiH iskljuèio ih je iz svih takmièenja do daljnjeg, jer su se nedavno slikali u majicama Radovana Karad¾iæa i Vojislava Šešelja, te fotografije stavili na facebook profile.

"Izvršni komitet OK BiH jednoglasno je donio odluku o suspenziji Plakaloviæa i Košarca, što je velika pobjeda sporta nad politikom i nacionalizmom u našoj zemlji! Ponosan sam na današnji dan u OK BiH i sve nas, jer smo pokazali da radimo u skladu sa pravilnicima i iskljuèivo sportskim naèelima“, rekao je Izet Raðo, predsjednik OK BiH, naglasivši:

"Sluèaj Plakaloviæ – Košarac proslijedili smo Sudu èasti OK BiH koji æe donijeti trajnu odluku o njihovim sportskim sudbinama. Zatra¾ili smo i oèitavanje Skijaškog saveza BiH, kao i njihovih klubova. Sud èasti æe saslušati i drugu stranu, pa æemo vidjeti šta imaju za reæi“.

Plakaloviæ, koji nas je predstavljao na nedavno odr¾anim Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru i Košarac, bivši bh. olimpijac ranije su se u medijima izjasnili kako je njihov gest "normalna stvar i da nema ništa loše u tome što majice sa likovima Karad¾iæa i Šešelja nose po svojim kuæama“.

Podsjetimo, na jednoj od fotografija objavljenih na njihovim facebook profilima slikali su se i ispred d¾amije. Slike su potpisali komentarom "Heroji pred d¾amijom“!

Image

sarajevo-x.com