Rukometaši BiH očekuju sve pobjede

 

ImageRukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u èetvrtak u jutarnjim satima otputovat æe u Finsku, gdje æe uèestvovati na kvalifikacijskom turniru za Svjetsko prvenstvo 2011. u Švedskoj.

Najbolji bh. rukometaši su uoèi ovog turnira obavili dvosedmiène pripreme, u okviru kojih su odigrali i dva meèa protiv Crne Gore. Uprkos porazima u oba susreta selektor bh. reprezentacije Vojislav Raða zadovoljan je pripremama i s optimizmom oèekuje predstojeæe kvalifikacije.

“Mislim da su igraèi dostigli najbolju formu i svi su spremni za predstojeæe meèeve. U pripremnim susretima sa Crnom Gorom nismo odigrali tako loše kao što rezultat pokazuje. No, u tim meèevima rezultat nam nije ni bio u prvom planu”, rekao je Raða na posljednjoj pres-konferenciji uoèi odlaska u Finsku.

Na turniru æe, pored reprezentacije BiH uèestvovati i selekcije Finske, Velike Britanije i Rumunije. Po Raðinim rijeèima, jedini ozbiljan konkurent reprezentaciji BiH trebalo bi da bude selekcija Rumunije.

“Ozbiljno æemo uæi u sve utakmice. No, sigurno je da smo mnogo kvalitetniji od Finske i Velike Britanije. ®elimo da ostvarimo tri pobjede i vjerujem da æemo to i uèiniti”, rekao je Raða.

On æe nakon veèerašnjeg treninga odrediti 16 igraèa koji æe putovati u Finsku.

Rukometaši BiH prvi susret igraju u petak protiv domaæe selekcije. Dan kasnije sastaju se s Velikom Britanijom, a u posljednjem kolu igraju s Rumunijom. U dodatne kvalifikacije plasirat æe se samo pobjednik grupe.

Raspored kvalifikacijskih susreta:

15. januara:
17.30: Rumunija – Velika Britanija
20.00: Finska – BiH

16. januara:
17.30: BiH – Velika Britanija
20.00: Finska – Rumunija

17. januara:
14.30: Finska – Velika Britanija
17.00: BiH – Rumunija

sarajevo-x.com

 SRETNO MOMCI, SRCE NA TEREN, PODRSKA NECE IZOSTATI